metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~J. ~J.ranga25.03.2010 17:14

"...klucze nowym najemcom będziemy przekazywać w czerwcu." akurat na wybory hehe

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)25.03.2010 17:16

No to sesje foto Prezio juz ma na wybory!Ciekawe czy ktoś to kupi?

00

#FFF ~#FFF (Gość)25.03.2010 18:46

"lukch" napisał(a):
Kolejna sprawa, dlaczego w mieście nie ma spójnej strategi budownictwa jednorodzinnego? Nie wytycza się nowych osiedli domków jednorodzinnych, miasto powinno uzbrajać teren, prowadzić ulicę, dzielić działki wg. określonego schematu i sprzedawać na aukcjach z warunkiem zabudowania domem w ciągu np. maksymalnie najbliższych 5 lat i zrobienia kompletu przyłączy obowiązkowo w ciągu roku.

No właśnie, też mnie to interesuje. Takich osiedli brakuje w naszym mieście. Wiele osób napewno chciałoby wybudować dom w mieście/pod miastem niż kupować mieszkanie w bloku.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga25.03.2010 20:14

Pobożnego najbardziej zaskoczy tegoroczna jesień, gdy się okaże, że na wyborach otrzymał jakieś 8% głosów. :D

00

kris krisranga25.03.2010 20:42

Dajcie już spokój temu Chojniakowi, nie udała mu się ta kadencja i nie zakładajcie z góry wyników, bo być może przeciwnicy Prezydenta stanowią właśnie te 8 procent.
Piotrkowianin - a może Ty wystartujesz w wyborach? Śledząc Twoje komentarze widzę, że znasz problemy miasta i masz słuszne rozwiązania, wręcz idealna kandydatura. Tylko szkoda, że aby dojść do władzy trzeba mieć znajomości.
PS to nie jest ironia z mojej strony, więc traktuj ten komentarz jako pochlebstwo :)

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)26.03.2010 06:52

Tak trzeba dać spokój bo go uszy pieką :)

00

zet ~zet (Gość)26.03.2010 14:28

brakuje w piotrkowie faktycznie polityki która zachecała by do budowania osiedli domków. nie tyczy sie nowych terenów w tym celu a szkoda. blok nigdy nie dorówna domkowi. wiadomo kazda budowla ma swoje plusy i minusy ale ja np wolałbym domek w miescie postawic. ina rzecz ze ceny gruntówu nas zaczynaja szybowac w kosmos.

00

xyz ~xyz (Gość)26.03.2010 14:43

A co w tym czasie robił nadzór budowlany TBS, że doszło do takiej fuszerki?
Pani prezes E.Sapińska nie nadaje się na to stanowisko. Spółka TBS z o.o. jest ze 100% udziałem gminy i gmina powinna zareagować.

00

lukch ~lukch (Gość)26.03.2010 14:50

U nas po prostu nie ma spójnej i dobrze prowadzonej polityki mieszkaniowej, od czasu do czasu gdzieś poskubią jakiś budynek i trąbią jakby każdemu z listy oczekujących dali mieszkanie.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga26.03.2010 20:53

A w ogóle jest w naszym mieście jakakolwiek spójna i dobrze prowadzona strategia?
Obawiam się, że wątpię.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat