metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
oko ~oko (Gość)11.11.2021 21:39

A jak z kanalizą? Udało się w końcu podłączyć czy nadal będzie wybór szamba co kwartał?

22

goœć_gość ~goœć_gość (Gość)12.11.2021 08:05

wielkie brawa dla tych młodych ludzi., którym chciało się zaangażować i zorganizować wystawę

82

Wrocławianka ~Wrocławianka (Gość)12.11.2021 12:10

Super inicjatywa, specjalnie przyjechalismy z Wrocławia aby zobaczyc jak chłopaki ratują sztandar!!!

81

aha ~aha (Gość)12.11.2021 14:51

Szkoda, że na pamiątki po Bohaterach z Armii Krajowej nie znaleziono miejsca w Muzeum, MOKu czy Mediatece. Budowa Mediateki pochłonęła miliony złotych, wiatr tam hula, w muzeum zbiera się jedynie kurz, zaś gdy trzeba zrobić coś dla miasta to mieszkańcy muszą brać sprawy w swoje ręce. Obojętność Prezydenta Miasta i rządzących poraża w każdej kwestii - nawet pamięci o przodkach. Brawa dla Pana Kuby i całej jego ekipy - zrzutka była dziełem tysięcy osób, zaś pot i trud to Wasze dzieło. Muzeum z pewnością będzie cieszyć się popularnością większą niż to publiczne.

62

też emeryt ~też emeryt (Gość)12.11.2021 17:29

Emeryt - najpierw ortografia - przeczytaj i wysyłaj, bo razi w oczy... a później poczytaj coś o historii najnowszej naszej Ojczyzny - Polski, ale nie ludowej!... nie GL,AL !

20

Rysiek EP ~Rysiek EP (Gość)12.11.2021 17:33

Ciekawe, czy te ,,eksponaty" to wypożyczone od kolegów zbieraczy ,,na raz", czy będą tam na stałe.

21

też Piotrkowianin ~też Piotrkowianin (Gość)11.11.2021 21:46

a swoją drogą w Internecie nie znalazłem słowa Ignitorium. Zapytuję ogół : co to jest ? Internet znajduje jedynie tę właśnie notatkę.

52

realista ~realista (Gość)11.11.2021 22:30

Ignitorium, prosektorium, fiki miki... Jest tam chociaż jedna rzecz mająca autentyczny związek z walką żołnierzy Armii Krajowej?

611

goœć_michal ~goœć_michal (Gość)12.11.2021 15:46

Denerwoje mnie tylko ze teraz widzimy tylko zolnirzy Ak .Czy my nipotrafimy byc bezstronni /
Denerwoje mnie tylko to nadmienienie ak,jak by to byla jakas rurznica w jakiej organizacji kto walczyl.Dla mlodych czytelnikow podpowiem ze byly tez GL,-gwardia ludowa,Bch-bataliony chlopskie i inne .Za komony AK nie istnialo tak teraz nieistnieja inni bochaterowie.Najwyrzszy czas skonczyc z tym dzieleniem na nas i inych.Zebym niebyl posadzany o stronniczosc to mialem wuja generala AK.EMERYT
/

26

Sebastian Walczak ~Sebastian Walczak (Gość)12.11.2021 21:39

Super inicjatywa. Brawo młodzi ludzie, którzy poświęcają czas na pracę dla upamietnienia walczących o Polskę! Gratuluję też Jakubowi że udało się uratować te pamiątki przed wywaleniem na śmietnik. Mam nadzieję że będę miał okazję odwiedzić to miejsce w najbliższym czasie. Życzę Wam dużo zdrowia.

22

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat