Po tych wszystkich komentarzach wniosek jest taki , że lekarze powinni wyjechać za granicę, bo tam lekarza szanują ponieważ jest bogaty i zalicza się do klasy wyższej a nie jak tu w tym dziadostwie.
Statystyk "Pewne światło może rzucić odpowiedź na pytanie z jakich rodzin prawdopodobnie pochodzą rezydenci? Aby na to pytanie spróbować znaleźć odpowiedź wystarczy się zastanowić kto (w znaczeniu syn, lub córka) może dostać etat rezydenta w szpitalu klinicznym w Warszawie?. Czy jest możliwe żeby np. lekarz dajmy na to ze ściany wschodniej, bez „pleców” mógł „załapać się” na etat rezydenta w szpitalu klinicznym w Warszawie (o 3, czyli najwyższym stopniu referencyjności, bo taki ma szpital, w którym głodują) jak ma za konkurentów synów, lub córki ordynatorów i kierowników klinik warszawskich? Lub synów, albo córki prawników lub biznesmenów warszawskich, których kolegami są ordynatorzy, lub kierownicy klinik w Warszawie. Ci co choć w minimalnym stopniu znają światek medyczny wiedzą. że jest to tak mało prawdopodobne, jak trafienie 6 w lotto.
Więc już praktycznie wiadomo, czyimi dziećmi są głodujący rezydenci. Jeśli to połączyć z faktem, kto ( jakie środowiska) w Warszawie był i/lub nadal jest sympatykiem np. KOD, Obywateli RP i PO, to już wydaje się wszystko jasne. Wydaje się, ze tatusiowie i mamusie rezydentów prawdopodobnie są bardzo zadowoleni z postawy swoich dzieci.
Ciekawe ile dzieci nie otrzyma pomocy na czas, bo rezydenci zamiast pracować i protestować, postanowili odpocząć od pracy. A może znajdzie się jakiś prokurator, który zainteresuje się czy przypadkiem nie zachodzi możliwość popełnienia przez rezydentów przestępstwa z art 160 kk i 231 kk?. Bo jakby ktoś zapomniał to lekarz jest funkcjonariuszem publicznym."
jeszcze nic nie zrobili żyją naszych podatków już chcą podwyżki !! pytam się jaką oni składali przysięgę i to są nasi chmm? pszyszły lekarze ?? to niech się do polski nie przyznają sam zapłacę bilet by z tąd spie....
Ja to bym im jeszcze dał mieszkanie i samochód bo im się" należy wszystkO"bo jest lekarzem.Mam nadzieje że im rząd utrze nosa.Każdy co idzie do nowej pracy ma najniższą stawkę a ci od razu by chcieli zarabiać tyle co prezes NBP.
Rezydenci uspokójcie się. Zrobicie specjalizację, zostaniecie specjalistami będziecie zarabiać. Nie może być tak że ledwo co stetoskop założycie na szyję i już chcecie zarabiać. Lekarze rezydenci jakiej specjalizacji jesteście lekarzami? Słucham. Czy można do was przyjść i leczyć się gastrologicznie? Nie bo nie jesteście specjalistami w tej dziedzinie. Czy można leczyć się u was kardiologicznie? No nie bo nie jesteście specjalistami w tej dziedzinie itd. Zróbcie specjalizację zostaniecie wtedy specjalistami w danej dziedzinie i wtedy zarabiajcie nawet i 30 tysięcy na miesiąc. Nie mam nic przeciwko. A co jeśli ktoś z rezydentów nie zrobi specjalizacji bo tak też może się zdarzyć i co też ma zarabiać 6000 zł miesięcznie? przecież byłoby to nieuczciwe w stosunku do rezydenta który tą specjalizację zrobił. Ot takie moje zdanie.
A czemu w Polsce lekarze nagminnie przepisuje witaminy i inne pierdoły danej firmy farmaceltycznej? Tak od ? W przychodni to siedzi taki i dupy nie ruszy,jakby za karę pracował a prywatnie to otwiera drzwi, podaje rękę itp.
Jeśli lekarze i pielegniarki przestaną latać z jednej pracy do drugiej to natychmiast cały system ochrony zdrowia pada.Nie macie Państwo pojęcia jak jest źle i będzie gorzej.
~WFOŚiGW
"To jest pomówienie,odpowiesz za swój wpis." - - - > Po co straszysz,myślisz że zamkniesz mi usta jakimś śmiesznym wpisikiem ? Wiesz gdzie mi to lotto ? Już jestem p.....y!
Zrobić porządek żeby lekarze nie skakali po przychodniach za dnia ,a odsypiali nocki na dyżurach . Gdyby nie pielęgniarki to leczenie pacjenta wyglądałoby jak loteria .Nie raz nie dwa słyszałem pytania do pielęgniarki - a to co ??nie wiesz co to może być ?? Zero logiki tylko hajs i marzenia o prywatnym gabinecie ...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!