Do poniższego komentarza, rejony EPI są dobre, żeby jechać jak jest lato w pełni i się ucieka na łono natury, bez komentarza.....
"Epi powinni mieć zakaz wjeżdżania do miasta a przede wszystkim do focusa".
Mam maseczki z "ognisk" koronawirusa. Sam zużywam około 10 dziennie!
PYTAM GŁOŚNO
Kto je zbiera i utylizuje, bo wyrzucanie ich do śmieci komunalnych to nietrafiony pomysł!
Ludzie dzwonią do sanepidu to ich olewają. Niech ktoś poprosi o wykonanie testu na covid to usłyszy głupi śmiech. Sprawdzcie sami. A jak nie macie 10 objawów to zapomnijcie. Po prostu trzeba kłamać że się ma wszystko
Witam covidosceptyków. Czy może jakiś komentarz? Albo coś jeszcze o światowym spisku? Mam 61 lat, żona 58, ojciec 85. Uspokójcie nas, prosimy, bo bardzo przerażeni jesteśmy.
A jeszcze 2 lata temu był lawinowy wzrost zachorowań na grypę.
Teraz wszyscy na koronawirusa chorują. Moda jakaś czy co?
Ok jest wirus, jest on groźny, chorują i umierają ludzie na całym świecie. Zaczęło się w Chinach niby w styczniu i pod koniec lutego mieli około 84 tys. przypadków. W internecie zdjęcia zaspawywanych drzwi domów ludzi chorych, ciała na ulicach. I uwaga, teraz w październiku, po 7 miesiącach, po zniesieniu zamkniętych stref i otwarciu gospodarki, mają trochę ponad 90 tys., czyli przez 7 miesięcy wzrosło o około 6 tys. U nas w Polska przez ostatnie 3 dni tyle przybyło. I niech mi Ci wszyscy lekarze, uczeni, naukowcy wytłumaczą jak, o co tu chodzi gdzie w kraju z 1,5 miliarda obywateli zniknął wirus (mają po 20 - 30 przypadków dziennie i w większości są to ludzie wracający z zagranicy). Ja sobie tego sam wytłumaczyć nie potrafię. No chyba, że kłamią
Jedna zasadnicza sprawa.
Ile zostało wykonanych testów ? Stwierdzone przypadki jaki stanowią % wykoanych testów ?
Bez tej wiedzy suche liczby nic nie mówią. 155 przypadków na 2,5 mln mieszkańców to jest 0.00006% populacji.
Nie wiem czemu uparcie sanepid lub inna instytucja cenzuruje te informacje
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!