Sytuacja dzisiaj w spożywczaku: Starsza pani z maseczką pod brodą. Zwracam uwagę, że maseczkę nosimy na twarzy zakrywając usta i nos. Pani: ona wie, wie, tylko tak sobie zapomniała. Panie ekspedientki: cisza, zero reakcji.
Dziękuję.
Tak wygląda u nas sytuacja. Nikogo nie obchodzi to, że może się sam zakazić ani kogoś zakazić. I mamy to co mamy.
Jedna zasadnicza sprawa.
Ile zostało wykonanych testów ? Stwierdzone przypadki jaki stanowią % wykoanych testów ?
Bez tej wiedzy suche liczby nic nie mówią. 155 przypadków na 2,5 mln mieszkańców to jest 0.00006% populacji.
Nie wiem czemu uparcie sanepid lub inna instytucja cenzuruje te informacje
Ok jest wirus, jest on groźny, chorują i umierają ludzie na całym świecie. Zaczęło się w Chinach niby w styczniu i pod koniec lutego mieli około 84 tys. przypadków. W internecie zdjęcia zaspawywanych drzwi domów ludzi chorych, ciała na ulicach. I uwaga, teraz w październiku, po 7 miesiącach, po zniesieniu zamkniętych stref i otwarciu gospodarki, mają trochę ponad 90 tys., czyli przez 7 miesięcy wzrosło o około 6 tys. U nas w Polska przez ostatnie 3 dni tyle przybyło. I niech mi Ci wszyscy lekarze, uczeni, naukowcy wytłumaczą jak, o co tu chodzi gdzie w kraju z 1,5 miliarda obywateli zniknął wirus (mają po 20 - 30 przypadków dziennie i w większości są to ludzie wracający z zagranicy). Ja sobie tego sam wytłumaczyć nie potrafię. No chyba, że kłamią
A jeszcze 2 lata temu był lawinowy wzrost zachorowań na grypę.
Teraz wszyscy na koronawirusa chorują. Moda jakaś czy co?
Witam covidosceptyków. Czy może jakiś komentarz? Albo coś jeszcze o światowym spisku? Mam 61 lat, żona 58, ojciec 85. Uspokójcie nas, prosimy, bo bardzo przerażeni jesteśmy.
Ludzie dzwonią do sanepidu to ich olewają. Niech ktoś poprosi o wykonanie testu na covid to usłyszy głupi śmiech. Sprawdzcie sami. A jak nie macie 10 objawów to zapomnijcie. Po prostu trzeba kłamać że się ma wszystko
Mam maseczki z "ognisk" koronawirusa. Sam zużywam około 10 dziennie!
PYTAM GŁOŚNO
Kto je zbiera i utylizuje, bo wyrzucanie ich do śmieci komunalnych to nietrafiony pomysł!
Do poniższego komentarza, rejony EPI są dobre, żeby jechać jak jest lato w pełni i się ucieka na łono natury, bez komentarza.....
"Epi powinni mieć zakaz wjeżdżania do miasta a przede wszystkim do focusa".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!