metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Wyszukiwator ~Wyszukiwator (Gość)28.02.2009 23:04

A propos wybraniania się góry znalazłem taki ciekawy cytat z oficjalnej strony Nadleśnictwa Piotrków:
"Nadleśniczym Nadleśnictwa Piotrków z siedzibą w Łęcznie jest dr inż. Piotr Ozga. Nadleśniczy zarządza Nadleśnictwem na zasadzie jednoosobowego kierownictwa i jest zwierzchnikiem wszystkich pracowników. Nadleśniczemu podlegają bezpośrednio: Z-ca nadleśniczego, Inżynier Nadzoru, Główny Księgowy, Sekretarz, Komendant Posterunku Straży Leśnej oraz Stanowisko ds. Spraw Pracowniczych.
Zwracam szczególna uwagę na zdanie "Nadleśniczy zarządza Nadleśnictwem na zasadzie jednoosobowego kierownictwa", gdyż wskazuje ono jednoznacznie na jednoosobową odpowiedzialnośc, przynajmniej przed zwierzchnikami. Mówiąc prościej, można postawic tezę - choc zabrzmi byc może okrutnie - że w interesie nadleśniczego jest to, by był chory możliwie najdłużej.

00

xx ~xx (Gość)27.02.2009 15:31

A ja myślałem, że fałszowanie przetargów publicznych w tak partacki sposób zdarza się tylko w serialu PLEBANIA. Dla kogoś kto przygotowuje oferty do takich przetargów to jest po prostu śmieszne fałszerstwo. Głupota ludzka nie zna granic. Żeby móc manipulować wynikami to trzeba w umiejętny sposób napisać SIWZ (specyfikację istotnych warunków zamówienia).

00

na układy nie ma rady ~na układy nie ma rady (Gość)28.02.2009 00:04

"~xx" napisał(a):
A ja myślałem, że fałszowanie przetargów publicznych w tak partacki sposób zdarza się tylko w serialu PLEBANIA. Dla kogoś kto przygotowuje oferty do takich przetargów to jest po prostu śmieszne fałszerstwo. Głupota ludzka nie zna granic. Żeby móc manipulować wynikami to trzeba w umiejętny sposób napisać SIWZ (specyfikację istotnych warunków zamówienia).

No, cóż przecież ludzie tam pracujący mieli wyższe wykształcenie: dr, mgr, inż. Trudno więc robić porównania z tymi z Plebanii.
Można to wytłumaczyć bardzo prosto, nie zacierali śladów dlatego, że czuli się bezpieczni i bezkarni.
A dlaczego?
Chyba na to pytanie trudno będzie uzyskać odpowiedź!

00

sprawiedliwy1 ~sprawiedliwy1 (Gość)28.02.2009 13:15

a mnie dziwi, jak "przyjaźń" pomiędzy Panami O. i K. się szybko skończyła... Wystarczyło, że grunt pod nogami się palić zaczął, to już sypać zaczynają... :) Szkoda tylko, że teraz wszyscy pracownicy żyją w stresie. I najbardziej ucierpią pewnie Ci nie winni... Żeby góra się mogla wybronić...

00

ptaszek ~ptaszek (Gość)28.02.2009 11:03

ale państwo ; b; się odegrali za przegraną kasę.a może by tak u państwa ;b; pomieszać w papierkach ,zawsze by się coś tam znalazło i nie tylko o przetargach.

00

leśnik ~leśnik (Gość)01.03.2009 19:23

A ja z kolei zainteresował bym się działalnością bieżącą i przeszłą p. Biegańskiej, bo również ona nie ma czystych rąk, moi drodzy. Wystarczy w prosty sposób porównać obroty jakie ich firma wypracowała z ilością zatrudnionych w legalny sposób pracowników. Ewentualnie popytać ludzi którzy ich znają od kilku ostatnich lat i dla nich pracowali :) oby było sprawiedliwiej każdy powinien ponieść karę!

00

gość ~gość (Gość)02.03.2009 08:58

a co z działkami budowlanymi,sprzedanymi przez nadleśnictwo nad zalewem sulejowskim w strefie ochrony środowiska dla hierarchij nietykalnych.

00

leśnik ~leśnik (Gość)02.03.2009 21:27

Czy już wiadomo czy zainteresowano się osobami które złożyły odwołanie? Czy ich też sprawdzą?

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)03.03.2009 11:12

Chłopie masz jakąś paranoję? Może prokuratora ma sprawdzić też piszących na tym forum leśników? :DDD

00

sprawiedliwy1 ~sprawiedliwy1 (Gość)03.03.2009 18:28

Teraz to już wszyscy piszą na wszystkich i oczerniają się wzajemnie. A niektórzy to nawet piszą w imieniu innych i to niekoniecznie za ich wiedzą... Teraz sytuacja przypomina przedszkole: proszę Pani, proszę Pani, a Jasiu to to mnie uderzył... Proszę Pani, proszę Pani, a mnie uderzył Michał... itd...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat