To powiedz to mojej dyrektorce, która wymaga żebym miał tyle ocen ile jest w regulaminie i guzik ją obchodzi, że było zdalne.
W SP13 na powitanie dzieci mają w przyszłym tygodniu zapowiedziane 3 prace klasowe, czyli dopuszczalne w tygodniu maksimum. Jak tylko ogłoszono powrót dzieci do szkół nauczyciele rzucili się do rezerwowania terminów klasówek jak złomiarz na miedziane druty
Pisałem tu wielokrotnie ,że rozpoczynanie nauki w połowie maja ma tylko skutek administracyjno-prawny. W sensie edukacji żaden. Żeby to jakoś nadrobić może trzeba się zastanowić nad sensem długich wakacji. Poza tym co jakiś czas bywały jakieś długie przerwy w nauce z jakiś świąt a tych u nas nie brakuje. Tak ,że możliwości jest sporo. Co najmniej kilkanaście dni można by wypracować. Ale z doświadczenia wiem ,że awantury polityczno-związkowe będą. Bo to jest Polska. I koło się zamyka.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!