Chcecie wszystko rozdawać ,ale jeśli chodzi o podatki to zawsze jesteście przeciwni.Zawsze najbardziej jesteście roszczeniowi.Obserwuję czasem wasze obrady i śmiać mi się chce, kto na was głosował? Nie stwierdziłem nigdy abyście powiedzieli coś mądrego..Za to w robieniu zamieszania jesteście super
tylko podwyzki nasi radni zamiast walczyc o dobro mieszkancow sa przeciwko nim a to my ich wybralismy pamietajmy w nastepnych wyborach o tym i oni niech tez pamietaja a nie tydzien przed beda wielkie obietnice skladac
Jest jeden radny z PiSu, który na każdej sesji wypomina budowę Mediateki .A to o czym opowiada mocno mija się z prawdą .Wredność nie popłaca a obraca się przeciwko wrednemu.Proszę pamiętać o tym.
Gdyby handlujący mieli mniej na rękę niż najmniejsza krajowa,poszli by do pracy.Widocznie nie jest tak źle.Na rynku zawsze tak było że luty i lipiec to martwe miesiące.A w ogóle to warzywa na targu droższe niż w Biedronce..Na rynku często wagowo możesz dostać w plecy no i oczywiście cenowo.Jajka też większość bierze z hurtowni zmywają znaczki i odsprzedają jajka drożej jak by były z własnego chowu..A ci panowie znów chcą zaistnieć i wygadują bzdury.Widać że nie znają tematu.
A skontrolujcie tych cwaniaczków pobierających opłaty, tu dopiero jest patologia
A może porównać by liczbę rezerwacji w poprzednim roku o tej samej porze? Wtedy okazałoby się czy to pora roku, czy rzeczywiście handlujących jest mniej?
O jakim wzroście kosztów ten człowiek bredzi.Na początku lat 90 byłem administratorem targowiska przy ul.Słowackiego ,znanego wtedy jako"Balcerek"Umowa z miastem była prosta.25% z opłat dla administratora który pokrywał wszystkie koszty a reszta po opodatkowaniu stanowiło wynagrodzenie.75% to czysta kasa dla miasta.A faktycznie pominąłem jedną pozycję po stronie kosztów miasta to druk biletów za pobierane opłaty wydawane handlującym.
Mam nadzieję, że to targowisko zniknie całkowicie. W centrum miasta coś takiego to obciach i wstyd, dobry dla wiosek lub miasteczek typu Sulejów lub Wolbórz.
Wcale nie trzeba daleko jeździć. Zapraszamy w każdą środę do Sulejowa, tutaj jest cały czas prawdziwy rynek. A na wiosnę, jak będzie cieplej to zapraszamy całe rodziny, to milusińscy, oprócz owoców i warzyw będą miały okazję na własne oczy zobaczyć, żywe zwierzęta gospodarskie. I uwaga, wielka atrakcja, prawdziwy zaprzęg konny, to znaczy, woźnica, żywy koń i wóz konny.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!