metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
zigg ~zigg (Gość)29.05.2010 08:21

Niezła wizytówka miasta dla wyjeżdzających w strone Wrocławia,Warszawy,Katowic i Łodzi.
A przerzucanie winy z jednych na drugich trwa.

01

Mieszkaniec ~Mieszkaniec (Gość)29.05.2010 08:36

Problem jest taki, że w miescie nie ma miejsc gdzie człowiek może normalnie wyżucić gruz, kartony odpady duże itp. nikt o tym nie myśli, jak wszystkie tego typu śmietniska zlikwidujemy to bedzie jeszcze większy problem bo ludzie tak gdzieś beda śmieci utykać sam czasem mam duże kartony i nie mam gdzie ich odać masakra a Spółdzielnią im. Słowackiego jak zawsze najlepiej pozbyć sie problemu i się nie przyznawać do niego jak do swoich dziur na osiedlu ale kase brać to umie za wszystko i gdzie te pieniądze są ... kto zacznie ich rozliczać z każdej złotwóki kto sie za to weźmie

10

zet ~zet (Gość)29.05.2010 09:04

i zlikwiduja smietnik :) nejlepsze wyjscie :) co za dziwne miasto.

10

spółdzielca ~spółdzielca (Gość)29.05.2010 09:58

Nie wiedziałem, że ten Michalak to taka gwiazda medialna. Moze zaraził się od żony, która skacze po wszystkich ugrupowaniach politycznych od Samoobrony do lokalnych przedsiębiorców. Myślałem, że nowy Prezes zrobi z nim porządek, ale on jest chyba niezatapialny, bądź przyspawany do tego stołka.
A moze spółdzielcy wyślą go na wsześniejsza emeryturę, bo to mu sie nalezy jak w banku, jeszcze za stare PZPRowskie czasy.

00

zigg ~zigg (Gość)29.05.2010 12:55

Cytuję:
Teraz problem będą mieli nie tylko ci, co zaśmiecają teren przy śmietniku, ale również ci, co za jego użytkowanie płacili.

problem? zacznie się podrzucanie worów na osiedlowych śmietnikach,nie raz u siebie zauważyłem jak podjeżdza jakaś krowa mercem i sru 2 worki do śmietnika,bo po co płacić,chamstwo i drobnomieszczaństwo!

00

lukch ~lukch (Gość)29.05.2010 14:32

A nie prościej zorganizować miejski obowiązkowy system wywozu śmieci, jeden dla spółdzielni, domków i segmentów? Bierzemy koszty, dzielimy na sztuki i mamy koszt od nieruchomości do obowiązkowego odprowadzenia, jak podatek. Wtedy będzie wszystko jedno, bo pilnować każdego śmietnika to się już na pewno nie opłaca. Organizacja czegoś takiego wymaga tylko dobrej woli.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga30.05.2010 19:21

Moderator: Komentarz usunięty ze względu na nieprawdziwe treści

00

zigg ~zigg (Gość)30.05.2010 19:23

U mnie jest to samo,podjeżdzają poniusie lepszymi brykami i fru wory do śmietnika,bo po co jedna z drugą ma płacić,niech mieszkańcy płacą.

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)30.05.2010 19:38

Już dawno powinny być pozamykane śmietniki tak jak jest to w TBS przy Piomie (dawny hotel)

00

bizon bizonranga30.05.2010 21:48

nie mozna nic zrobic osobom, które wyrzucają śmieci do śmietnika a nie np. do lasu. Wg. każdy udokumentowany przypadek powinien byc karany. Znam sytuacje gdzie pewna osoba sfilmowała osobe która wyrzuca smieci,a ten beszczelnie powiedział mu " Pi%^^ol sie pan" sprawa zakonczyła się na tym że została umozona

Komentarz był edytowany przez autora: 30.05.2010 21:51

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat