Staszek uczy pierwszej pomocy a pomaga mu lalka dyrektor szkoły opisany na jednym z portali w kontekście homoseksualnego związku z preziem Piotrkowa. No pięknie. Ja bym dziecka tam nie posłał !
Dostaliście unijną kasę na te "szkolenia", czy też działacie za friko, tak z porywu serca?
Czy w trakcie szkoleń wolno agitować politycznie?
Dlaczego wasz guru nie był w stroju roboczym, tylko w jakimś gajerku?
A emigrantkę też można reanimować a dziecko Syryjczyka, a może ten Pan tłusty pokaże jak się reanimuje buhahahahaha!!
Chętnych uchodźców na razie jak na lekarstwo -brak - ale chęci na kolejne referenda w tej sprawie - nie. (pierwsze o JOW wiadomo jakim cieszyło się zainteresowaniem), poza tym same rewelacje: rozwalanie konstytucji przy braku umiejętności stworzenia nowej lub likwidacja dofinansowania partii z jednoczesną prośbą Kukiza o dofinansowanie jego partii przed ostatnimi wyborami . Same anomalie programowe czyli same absurdy, dziwne że jeszcze ktoś potrafi to popierać.
Mam jedną podstawowa zasadę. Bojkotuję wszystkie akcje gdzie są politycy. Dlaczego spytacie i zarzucicie lać na polityków akcje się liczą. Otóż znaleźli sobie sposób na lanserkę kosztem innych. Akcje i prace wkładają naiwni wolontariusze a śmietankę spijają politycy. Polecam nie pozwólcie na lans polityczny sprawdzajcie kto organizuje imprezę. Dajcie jak chcecie pomagać pieniądze bezpośrednio osobie potrzebującej. Nie dajcie się nabrać na szlachetność akcji. Robią to z premedytacją żeby w razie negatywnych opinii mówili,pisali .Ale jak tak można to szlachetna i pomocna akcja. To dlaczego tak się afiszujecie ze swoimi partiami. Reszta naiwnych wtedy nawet broni. Tylko nikt się nie zastanowi nad tym co partia i przedstawiciele maja jako ukryty cel. Ostatnio w filmie "Czerwony Październik" słyszałem tekst: . Polityk to człowiek który jak jedną ręką głaszcze dzieci po głowie to drugą kradnie im cukierki.
Nauka udzielania pierwszej pomocy - szczytny cel, ale nie w naszym wrednym kraju....
Co z tego, że kogoś nauczą masażu serca, sztucznego oddychania, jeżeli nic z tego nie wynika? Było już w Polsce parę procesów za udzielenie pierwszej pomocy. Uratowali bydlaka, a potem on ich oskarżył o narażenie życia i zdrowia. Co z tego, że uratowali, co z tego, że człowiek leżący na ulicy nie miał pulsu? Ratujący nie mieli dokumentów, że są ratownikami medycznymi po odpowiednim kursie - NIE MIELI PRAWA RATOWAĆ!!! Według skarżącego (i prawa!!!) narażali jego życie!
Jestem po paru takich kursach, ale pomocy udzielę tylko komuś z rodziny lub znajomemu. Reszta cwaniaczków niech leży na ulicy i czeka na karetkę pogotowia...... Powodzenia.
A nie lepiej było zorganizować takie szkolenie dla rodziców z przedszkola?
A czy podczas tych ćwiczeń to "ratują" małe dziewczynki i chłopczyków?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!