Witam .mam kolekcję ponad 350 kufli.
Chcę się nimi pochwalić. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy i gdzie są organizowane wystawy tego typu.
Ciekawa jestem innych kolekcji i historii z nimi związanych.pozdrawuam.
Mój e-mail. a-zacharska@wp.pl
Witam ja mam dwa z Polskim nazwiskiem mettlachy ale nie tak ładne jak Pana kolekcji piękna .
Mój narzeczony ma ponad tysiąc kufli szklanek i pokali do piwa :-) wśród nich znajdują się też zacne okazy :-) mamy jeden pokój przeznaczony na tą kolekcję z obrotową gablotą i podświetlanymi regałami :-) Pozdrawiam i gratuluję kolekcji :-)
Posiadam kufel znaleziony pod podłogą z 1909-1912 przedstawia marynarzy
Dzień dobry, posiadam kolekcję ok. 350 kufli którą chcę sprzedać. W kolekcji kufle ceramiczne, szklane, cynowe, drewniane o różnorakiej tematyce. Zdjęcia na maila. Szukam poważnego kolekcjonera zainteresowanego kupnem. Kontakt zuk80@tlen.pl
Posiadam kufel z czsow 1935 1945 zz postacia Hitlera na mosieznym deklu tez jest jego poostac sa tez fastyki i znaczki ss wiec wstawic na aukcje go nie mogie a jest napewno cos wart
Wielka szkoda , że w naszym kraju nie ma organizacji skupiającej kolekcjonerów kufli. W Niemczech są takie -"Alte Germanen ", "Die Krugsammler" a ich członkowie znają się , wymieniają eksponaty , oglądają kolekcje innych zbieraczy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!