Dziwię się, że w Sulejowie dla Opactwa Cystersów nie przeznaczono żadnej kwoty. Tamta świątynia jest również piękna, ale potrzebuje dużego dofinansowania. Wiele drewnianych części jest naprawdę zniszczonych, zjedzonych przez korniki.
Jestem właścicielem najstarszej kamienicy w Piotrowie i niestety nie dostałem ani złotówki chociaż starałem się o dotacje.
Czy poza kościołami w naszym województwie nie ma innych zabytków? Można sobie pomyśleć kto komu się chce przypodobać?
Mati rozdaje jak leci nie swoją kase, ciekawe czy tez bedzie rozdawał czeki na kase czy inna pompa będzie.
Tytuł powinien brzmieć "Które kościoły dostana dotacje", bo odnoszę wrażenie, że w Polsce zabytkowe są wyłącznie kościoły, a łapki czarnych są wyjątkowo lepkie. Ile dotacji w Piotrkowie dostanie np. willa Wanda, restauracja Europa, budynki dawnych browarów, budynki po kolei itd. itp. Rzeczywiście niedługo w Piotrkowie zabytkowe będą wyłącznie kościoły.
dajcie niepełnosprawnym dzieciom a nie w dziadostwo pieniądze inwestować ... kościół bogaty a rydzyk jeszcze bardziej
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!