Na łagodnej zimie zyskały wstrętne insekty. Znowu żyć nie dadzą w letnie wieczory ;)
Szkoda tylko, że zapłacimy nie tylko za ciepło z ciepłowni. Nasze kochane mierniki ciepła ciągną też ile się da z nagrzanego słoneczkiem pomieszczenia. Np. U mnie zakręcony cały rok kaloryfer stojący za biurkiem naciągnął 1,5 punktu.
Miasto Piotrków Trybunalski z kolei na akcję zima odłożyło 1,1 mln zł. - Na zimowe utrzymanie dróg w sezonie 2014/2015 wydaliśmy prawie 481 tys. zł - poinformowano nas w Biurze Prasowym Urzędu Miasta. - Na co zostaną przeznaczone oszczędności, nie możemy wskazać z uwagi na to, że sezon zimowy jeszcze się nie skończył oraz pozostało prowadzenie akcji zima w okresie listopad/grudzień 2015.
Czysty kretynizm jest 1,1 mln do wydania to trzeba wydać , sezon zimowy sie nie skończył? na tle innych gmin potrafilismy wydac prawie 50 % choć pamietamy że zawsze jak się wjeżdza od A 1 czy Bełchatowa w Piotrkowie śnieg lezy na drogach dopóki nie zostanie rozjeżdzony lub sam stopnieje.
Boże to ta pani jeszcze pracuje? Dożywotni etat???
"udzie rzeczywiście kupują coraz mnie opału, obserwujemy to od ok. 3 - 4 lat, ale nie z powodu takiej czy innej zimy, ale dlatego, że są po prostu coraz biedniejsi."
Nie ludzie są coraz biedniejsi, tylko składy opały każą sobie płacić coraz więcej. Pamiętam czasy, gdy tona węgla kosztowała mniej niż 600 zł. Teraz sobie życzą po 750 zł mimo iż w hurcie ceny węgla drastycznie spadły. Paranoja. Ktoś tu próbuje zbić na ludziach kokosy.
"W tym roku będzie podobnie, a może nawet lepiej - mówi Halina Daleszczyk, główna księgowa w SM Słowackiego. - Pamiętajmy jednak, że okres grzewczy jeszcze się nie zakończył, bo trwa do maja."
Od kiedy tak jest, bo z tego co pamiętam sezon grzewczy trwał zawsze do 15.04.
ta i ciekawe ile kasy z tej zaoszczedzonej znajdzie nowy dom na koncie jakis urzedasow
wydawalo mi sie ze miasto oszczedza na odsniezaniu kazdej zimy, bez wzgledu na obfitosc opadow sniegu
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!