metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
jajaja ~jajaja (Gość)29.06.2013 17:04

To mi dopiero historia parku. Kiedyś park dworski a po wojnie przekształcony w park miejski. Kupa historycznych informacji, nie ma co. Może ktoś wie do kogo należał dwór?

00

robson ~robson (Gość)29.06.2013 18:30

Brakuje miejsc do aktywnego wypoczynku w mieście. Kiedyś widziałem, że ludzie biegali w tym parku i okolicach, teraz panują tam amatorzy napojów alkoholowych i innych używek.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)29.06.2013 18:50

Zaniedbany zabytek w Piotrkowie... nie pierwszy i zapewne nie ostatni. Żadna nowość. A niejaki konserwator zabytków to od czego jest i co w sprawie tego parku ma do powiedzenia? Przecież ten park od dawna do zadbanych nie należy, a i park Poniatowskiego też nie wygląda tak jak powinien. A w ogóle pod względem "uparkowienia" to nawet "Uć" bije nas na głowę...

00

ares1 ~ares1 (Gość)29.06.2013 18:53

"Al-Bundy" napisał(a):
A niejaki konserwator zabytków to od czego jest i co w sprawie tego parku ma do powiedzenia?

Od siedzenia i pierdzenia w stołek!

00

aaaa ~aaaa (Gość)29.06.2013 20:51

byłem parę godzin temu, ławki naprawione, drzewko przy mostku ścięte, pływających butelek już nie było, trochę ludzi i o dziwo tylko jeden pijaczek

00

spokojny ~spokojny (Gość)29.06.2013 21:35

Ostatni raz porządek w paru przy ul. Belzackiej był robiony w 1979r na Centralne Dożynki. Wtedy Prezydentem był Pan mgr inż. Antoni Sokalski. Teraz jest niezastąpiony Krzysztof Chojniak. Należy wyciągnąć właściwe wnioski.

00

Ja ~Ja (Gość)29.06.2013 23:12

A stan chodnika i drogi dojazdowej to już skandal w biały dzień. Można nogi połamać. A mogłoby być pięknie...

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)30.06.2013 00:07

"powiernik" napisał(a):
http://www.epiotrkow.pl/news/Piotrkow-Park-Belzacki-traci-urok-bo...-lezy-na-peryferiach-,1521[/cytat]
Czyli od tamtego czasu jedynie Skórka zmieniła nazwisko... :) Zawsze to jakiś postęp :)
Komentarz był edytowany przez autora: 30.06.2013 00:08

00

ludwik ~ludwik (Gość)30.06.2013 06:42

To jest Park ? to jest miejska dżungla, po co tam tyle dzew ? jeszcze Tarzana tam brakuje :) Poscinac te dzewa ktore sa stare. Ale wezma sie dopiero za to jak komus na leb spadnie jakies dzewo...

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat