Lola ! Przestań! Jak by Ciebie ZOMO spałowało za free, inaczej byś rozpamiętywała tamten okres. Historia z książek nie jest tożsama z tą życiową i przeżytą osobiście.....Taka prawda
Rozumiem, że sprawcy byli małoletni, nieletni, bo śmiało można tu postawić zarzut.
Zniszczenie lub uszkodzenie cudzej rzeczy (art. 288kk)
§ 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Tylko, że ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego, w tym przypadku kogo..?
Fajny artykuł podoba mnie się !
Brawa dla SM na coś zdał się ten ślepy monitoring :)
no i praca rodzicow pojdzie na marne toz to moja wnuczka 3 letnia mniej farby rozlewa malujac rysunki niz ci rodzice artysci plastycy. teraz nie dosc ze do poprawek jest calas ciana a wlasciwie trzy to i jeszcze podloga
Pewnie jakieś tępe wieśniaki,miejscowi wiedzą ,że na rogu dawnej "Hawany" wisi oko.
za 200pln nie wiem czy ktos by sie wział za to.
A jakiej to firmy były buty? To jest chyba najistotniejsze w tej całej sprawie. Czym droższe buty tym większy mandat.
Śmiem wątpić, że całkowicie za free. No ale dobrze, bądźmy political correct. Zatem za free. A skąd pomysł, że moją wiedzę na temat tego okresu czerpię z książek?
Racja. Kilka lat temu nasza policja chwaliła się wielkim sukcesem, jakim wg niej było znalezienie na jednej z posesji przy ul. Glinianej skradzionego bodajże w Łodzi ciągnika siodłowego z naczepą pełną nowych samochodów. Samochód ten odnaleziono dzięki zamontowanemu w nim nadajnikowi GPS. Nie zatrzymano niestety ani jednego złodzieja. Szkoda tylko, że nie pomyśleli i nie zaczekali, aż ktoś po ten ciągnik siodłowy przyjedzie. A można było pojechać za tym ciągnikiem i odnaleźć "dziuplę" oraz zatrzymać paru złodziei samochodów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!