metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
teyowiec ~teyowiec (Gość)30.03.2012 13:04

Krzysztof Chojniak to takie piotrkowskie okno na swiat.
A Ja się Qwa pytam; GDZIE SĄ DRZWI?!?

00

luzik ~luzik (Gość)30.03.2012 13:16

OBŁUDA !!!
Obłuda niegodna człowieka, który jest aktywny w sferze publicznej.
Ale widać z tego obozu tak mają - wystarczy poczytać (pożal się Boże) felietony pewnego (chyba już ad morte defecantum) wiceprezesa jednej z miejskich spółek.

00

fess ~fess (Gość)30.03.2012 13:44

"luzik" napisał(a):
wiceprezesa jednej z miejskich spółek

nie wiceprezesa tylko PREZESA

00

solar ~solar (Gość)30.03.2012 14:40

Widzę,że tu wszyscy wszystko wiedzą zawsze lepiej.Skoro wiecie lepiej to przedstawcie konkrety,jakieś projekty a nie czcze gadanie.Każdy lubi się mądrzyć ale jak coś trzeba zrobić to nikogo nie ma.Właśnie kochani,hallo tu ziemia,czasy komunizmu dawno się skończyły,chcieliśmy kapitalizmu i demokracji,którą ktoś już na początku spaczył.Nikt nie gwarantował,że będzie nam wszystkim lepiej.Wy chcecie aby po tylu latach komunizmu i zadłużenia,nagle mieć luksusy?Na zachodzie,na to co mają pracowali długie lata a wy chcecie to wszystko po 20 latach?Fajnie siedzieć i krytykować,gorzej podejmować trafne decyzje,zwłaszcza,że nie ma takiego,co by wszystkim dogodził.Widzę,że ostatnio do głosu w Piotrkowie chce dojść spuścizna komunizmu i w imię dobra obywateli robi już sobie reklamę do przyszłej kampanii wyborczej.Chroń nas Panie przed takimi,co to ludziom jak Robin Hood będą rozdawać a następne pokolenia będą musiały spłacać.

00

awon ~awon (Gość)30.03.2012 14:41

"luzik" napisał(a):
pewnego (chyba już ad morte defecantum) wiceprezesa jednej z miejskich spółek.

"fess" napisał(a):
nie wiceprezesa tylko PREZESA

A o kim mówicie?

00

piotrkowianin33 ~piotrkowianin33 (Gość)30.03.2012 18:00

PREZYDENCIE OPAMIĘTAJ SIĘ.Nie znoszę, kiedy obraża się moją inteligencję.Dość tej propagandy.Po raz nie wiem który przeczytałem na stronie internetowej Miasta Piotrkowa Trybunalskiego ile to, dzięki oczywiście dziarskim decyzjom Pana Prezydenta i jego niezłomnym urzędnikom, zaoszczędzono pieniędzy z kasy publicznej.Na planowanym remoncie Gimnazjum Nr2 zaoszczędzono ponad 1 milion złotych, a na przebudowie skrzyżowania Żeromskiego-Krakowskie Przedmieście też zaoszczędzono (nie podano ile) choć inwestycje jeszcze nie rozpoczęte już wiemy ile to zaoszczędzono.Po raz pierwszy (podejrzewam, że przez nieuwagę) podano skąd biorą się oszczędności - po prostu celowo zawyżono (jak w wielu przypadkach) środki przeznaczone na te inwestycje, a po rozstrzygnięciu przetargu triumfalnie ogłasza się oszczędności.Ja w ten sposób też zaoszczędziłem bo przeznaczyłem 10 tysięcy zł. na zakup Fiata 126p, a kupiłem za 300 zł.Rodzina nie może się mnie nachwalić jaki to jestem oszczędny.Ten przykłd to durnota? No oczywiście, ale to nie ja jestem Prezydentem i nie ja staram się z mieszkańców robić idiotów.A swoją drogą to powinnno w naszym kraju powstać Ministerstwo Propagandy, a kandydata na Ministra mamy bezkokurencyjnego.

00

edek ~edek (Gość)30.03.2012 19:40

ktos kiedys powiedzial ze w polsce jest 37 milionow trenerow reprezentacji pilki noznej. ja widze ze jest tez 37 mln specjalistow od wszystkich problemow poczynajac od finansow przez prawo samorzadowe a konczac na morlanosci. skoro żeśta takie wszystkie mondre to czemu (przecietnie) jeździta 10 letnimi samochodami na gaz (wiekszosc w kredycie), czemu (przecietnie) chodzita do fokusa oglandac ino witryny sklepowe, ewentualnie do kina na tani wtorek, czemu (przecietnie) jezdzita na wakacje do babci na wies, itp. nie wieta to wam powiem czemu - bo sie na niczym nie znata i dlatego nie mata na nic pieniedzy, tylko mielic jenzorem jeden z drugim moze... a wystartuj w wyborach jeden z drugim i rzadz. nikt wam nie zabrania. a jak nie umieta rowniez tego to sie nie mondrujta.
a co do twojej teorii mistrzuniu od oszczędności. miasto przeznacza na inwestycje tyle na ile ja wyceni biegły niezależny specjalista, nie będący pracownikiem urzędu.

"piotrkowianin33" napisał(a):
PREZYDENCIE OPAMIĘTAJ SIĘ.Nie znoszę, kiedy obraża się moją inteligencję.Dość tej propagandy.Po raz nie wiem który przeczytałem na stronie internetowej Miasta Piotrkowa Trybunalskiego ile to, dzięki oczywiście dziarskim decyzjom Pana Prezydenta i jego niezłomnym urzędnikom, zaoszczędzono pieniędzy z kasy publicznej.Na planowanym remoncie Gimnazjum Nr2 zaoszczędzono ponad 1 milion złotych, a na przebudowie skrzyżowania Żeromskiego-Krakowskie Przedmieście też zaoszczędzono (nie podano ile) choć inwestycje jeszcze nie rozpoczęte już wiemy ile to zaoszczędzono.Po raz pierwszy (podejrzewam, że przez nieuwagę) podano skąd biorą się oszczędności - po prostu celowo zawyżono (jak w wielu przypadkach) środki przeznaczone na te inwestycje, a po rozstrzygnięciu przetargu triumfalnie ogłasza się oszczędności.Ja w ten sposób też zaoszczędziłem bo przeznaczyłem 10 tysięcy zł. na zakup Fiata 126p, a kupiłem za 300 zł.Rodzina nie może się mnie nachwalić jaki to jestem oszczędny.Ten przykłd to durnota? No oczywiście, ale to nie ja jestem Prezydentem i nie ja staram się z mieszkańców robić idiotów.A swoją drogą to powinnno w naszym kraju powstać Ministerstwo Propagandy, a kandydata na Ministra mamy bezkokurencyjnego.

00

baba ~baba (Gość)30.03.2012 22:15

jakoś pogubiliśmy się w tym propagandowym pędzie. Przecież wystarczy podać fakty!

00

Piotr Piotrranga30.03.2012 22:38

A propos kosztów, stawki podatku od nieruchomości pod działalność gospodarczą i od mieszkań dla Łodzi do niedawna drugie a obecnie trzecie miasto w w Polsce (max ok 850tyś mieszkańców obecnie ok 740)
Kraków do niedawna trzecie a ostatnio drugie miasto w Polsce (trzyma ok 757 tyś mieszkańców ) no i nasze PT city.
Piotrków biznes 20,94 mieszkania 0,69 zł/m2,
Łódź biznes 21,94 mieszkania 0,70 zł/m2,
Kraków biznes 20,62 mieszkania 0,62 zł/m2.
Jesteśmy 47 miastem pod względem ludności w Polsce. Podatki mamy wyższe niż 2 ( DRUGIE ) miasto w Polsce.
Podstawowe zaniedbanie Chojniaka to kompletne zlekceważenie problemu miejsc pracy.
Miasto tak naprawdę nie ma oferty inwestycyjnej. Brak scalonych i uzbrojonych działek pod przemysł.W efekcie ubywa ludzi płacących podatki w mieście - więc koszty utrzymania infrastruktury rozkładane są na coraz mniej ludzi - stąd wysokie podatki. Jednocześnie magistrat wpadł w chocholi taniec pod tytułem trakt iluś tam kultur remontując za grube pieniądze fasady kamienic na starówce przy czym nie robi nic aby zmienić skład społeczny na starówce, a mógłby rezygnując z upychania kolejnych bloków TBS przy Modrzewskiego.
W efekcie mamy ładne elewacje na starówce i nieładnych meneli w bramach tamże.
Mamy stały ubytek mieszkańców.
Mamy stałe co roczne podwyżki podatków.
Na tą chwilę należy zaniechać remontu Farnej, fundowanie złomiarzom mosiężnych tablic to już przesada. W rejonie starówki inwestować w nowe mieszkania.
Ale przede wszystkim należy przygotować minimum 40 hektarów pod inwestycje i zamiast jeździć na targi turystyczne i imprezy w miastach partnerskich należy szukać inwestora przemysłowego na ok 1000 miejsc pracy. To powinien być absolutny priorytet magistratu.
Post Scriptum:
Kraków i Łódź wybrałem celowo. Kraków miał chwilowe zachwianie w liczbie ludności natomiast Łódź zdecydowanie traci mieszkańców. Miasta te ostatnio zamieniły się miejscami rankingu ludnościowym. Liczba mieszkańców a raczej zmiany liczby mieszkańców to efekt "głosowania nogami" i to drogiego "głosowania" dla samych głosujących - przeprowadzki drogo kosztują i najwyższy czas by magistrat zastanowił się dlaczego piotrkowianie są skłonni ponosić koszty przeprowadzki byle by w Piotrkowie niegdyś 83-tysięcznym mieście nie mieszkać

00

verva ~verva (Gość)30.03.2012 23:18

"k.chojniak" napisał(a):
Ja mam swoje zdanie na ich temat, bo niektórych znam dostatecznie dobrze i ich zachowanie mnie nie zaskakuje.

I nawzajem. Ale z deczko ogłady by się przydało, komu jak komu.
http://tiny.pl/hpc92

"k.chojniak" napisał(a):
Są to sprawy dostępne, przejrzyste i transparentne.

Czy tak samo jak członkostwa w radach nadzorczych miejskich spółek i wynagrodzenia członków rad nadzorczych?
http://tiny.pl/hpc96

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat