a no niestety masz rację!
Myślę że ogień by tam robote zrobił!Zaraz by się właściciele zainteresowali!
Sam kiedyś byłem pacjentem tego szpitala - wtedy był on jednym z trzech szpitali na terenie miasta...
O ile dobrze pamiętam, to budynek położony przy Wojska Polskiego był wyremontowany i jeszcze przez jakiś czas działały tam gabinety lekarskie. A potem się wszystko wyniosło i budynki zaczęły sobie niszczeć...
Czyli wyjaśnienie mamy. Na budżet samorządu składają się podatki i pożyczki. Za złe gospodarowanie mieniem żaden urzędas przecież osobistej odpowiedzialności nie ponosi. Wszelkie zaniedbania i straty spowodowane złym zarządzaniem solidarnie (pod przymusem oczywiście!) pokryją podatnicy... Zadłużenie może zostać przerzucone nawet na przyszłe pokolenia... Jak to jest "mądrze" i "sprawiedliwie" zorganizowane, prawda? :)
No ale wpierw trzeba jeszcze wyłożyć miliony na dostosowanie tego do użytku, więc pewnie dlatego z przeprowadzką im się nie spieszy...
Łoł, a to ci dopiero komedia. Wyższa uczelnia chciała otwierać szkołę podstawową, gimnazjum i liceum? W dodatku w czasach, gdy szkoły się stopniowo likwiduje? Interesujące... Ale jak uczelnia jest utrzymywana z publicznych pieniędzy, to i może sobie pozwolić na niegospodarność przy ich wydawaniu, prawda?
Ciekawe czy te wszystkie trzy podmioty chociaż pamiętają, że mają swoje obiekty w Piotrkowie? Podatek od nieruchomości do kasy miasta chyba wpłacają? A może nie? :)
Janusz, Ty lepiej zmień telewizję, bo ta Ciebie oszukuje...
Jeśli uważasz, że mamy w Polsce kapitalizm, tzn. że nie rozumiesz tego pojęcia. Obecnie znacznie więcej kapitalizmu jest w Chinach, niż w całej UE.
My mamy socjalizm (obecna jego wersja to "eurosocjalizm") z ELEMENTAMI kapitalizmu (głównie tzw. kapitalizmu kompradorskiego - doczytaj sobie, co to takiego) i poza tym stopniowo coraz więcej w tym ustroju pojawia się faszyzmu. Brzmi nieprawdopodobnie i niedorzecznie? Zapoznaj się z pojęciami, przeanalizuj, skonfrontuj to z otaczającą rzeczywistością, a może dojdziesz do wniosku, że wcale nie bredzę? :)
trudno się z tym nie zgodzić
czy tam był również budynek narożny? coś mam takei dziwne skojarzenia z tym miejscem, ale jestem tego pewien..
sprawdziłem i widzę że wpisałem ten budynek na listę pod numerem 10.. widać do dziś nic się nie zmieniło
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1433985
był budynek w którym mieściła się szpitalna Apteka...... zdjęcie nr. 1 to kostnica ....... ciekawe!!!!
W 1987r pracowałem w firmie ,,REMED,,-Włodzimierzów.RE jak remonty,MED jak medyczne obiekty i wtedy to remontowaliśmy budynek główny-ten od ul W Polskiego.
~mł. kanonier, dzięki!
pamiętasz może kiedy go zburzono?
tak na marginesie, zalogujcie się również na Skyscrapercity by porozmawiać o przyszłości i przeszłości Piotrkowa :) zachęcam, bo jest tam sporo ciekawych zdjęć i wypowiedzi :)
to nie konkurencja dla epiotrków, a jego uzupełnienie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!