Z Piotrkowem Trybunalskim i nauką Jan Olszewski nie ma nic wspólnego. To jest tylko polityczny wybór. Mamy swoich zasłużonych ludzi dla miasta, regionu i kraju, którzy znaleźli swoje miejsce w historii Polski!!!
Ten, którego wykończyli. Niema to jak przeprowadzić pucz, a potem na 'ołtarze'.
Ja proponuję na patrona Stefana Barorego. Za panowania tego króla w Piotrkowie zaczął obradować trybunał.
Bardzo ucieszyłem się że śp. Jan Olszewski poseł premier człowiek oddany ojczyźnie. W roku 91/92....pokazał co to jest patriotyzm. Był czlowiekiem niezłomnym. I ten pomysł wysunięty z nazwą tej uczelni jest jak najbardziej uzasadniony.
Tylko po co Ci politycy. a przepraszam zbliżają się wybory i lans trzeba zacząć. NA Macierewicza i Ziembę patrzeć nie mogę.
Nie wiem kto to jest pan z prawej strony na zdjęciu ale głowę tak zadziera jakby to wyższa szkoła zawodowa miała nosić jego imię.
Bardzo zasłużonym człowiekiem dla Piotrkowa był Michał Rawita Witanowski. Przykro,że Piotrków nie potrafi tego docenić.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!