metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
PiS ~PiS (Gość)28.08.2009 10:54

Panie Tadeuszu, zejdź pan na dół. Swoim postępowaniem sprawił pan, że nikt nie chce z panem pracować i ludzie pana nie lubią. Za to chce pan podawać do sądu ? Jestem pewny, że pana działalność źle się kiedyś skończy. I to wtedy będzie pan mógł bliżej zapoznać się z sądem. Ponownie ? Pozdrowienia

00

obserwator ~obserwator (Gość)21.08.2009 12:35

18. Dariusz Dzwonnik - wiecznie ustępujący prezes

00

Aras ~Aras (Gość)21.08.2009 13:29

Chciałoby się powiedzieć - jakie miasto, takie osobowości. Gorzka ta lista. Może warto się zastanowić nad sensem i formą tego plebiscytu, bo potomni czytając nazwiska osobowości roku i uzasadnienia wyborów, pomyślą o tym mieście bardzo przeciętnie. Od razu zaznaczam, że nie neguję pracy niektórych osób wymienionych na tej liście ale czy to są zasługi do otrzymania takiego tytułu? P. Rudziński - prezes Oddziału Miejsko-Powiatowego Stowarzyszenia Diabetyków - dobrze, że prezes ale co z tego dla miasta? Lucyna Jakubczyk, instruktor teatralny, założyciel Studenckiego Teatru „Wyjście Ewakuacyjne" - ok ale co z tego? Tomasz Balcerek - pracownik MOK, etatowy nominowany - robi dobrą robotę ale czy to Osobowość Roku? Mirosław Ratajski - zasiedziały w strukturach PTTK pan, zasłynął w ostatnim czasie tylko tym, że trzęsąc spodniami sprzeciwiał się reformie Informacji Turystycznej w naszym mieście. Ewa Ziółkowska, Marcin Gąsior, Małgorzata Gletkier - za co??! Aż ręce opadają... Pani Jolanta Horodecka-Wieczorek - pisze dla dzieci, jest jakoś tam w środowisku znana ale czy od razu jest Osobowością Roku? Szacunek dla tych ludzi ale od osobowości roku oczekuję czegoś ponad przeciętność i wykonywanie czegoś dobrze na etacie w MOK, Muzeum czy innym podmiocie. Gdy wokół sami przeciętni, to jaki sens "plebiscytu"?

00

aspołeczny ~aspołeczny (Gość)21.08.2009 14:26

Ares dobrze, bardzo dobrze!Brawo!! Uzasadnij te 19 nazwisk na: "NIE" krótkim jednym zdaniem i zaproponuj chociaż jedno nazwisko z uzasadnieniem trzy zdaniowym na "TAK"! A będziesz wielki bez picia mleka!!!! Wszystkie te osoby wykonuja pracę za którą biorą wynagrodzenie, a osobowość roku powinna robić coś więcej w dziedzinie po za zawodowej, poświęcając temu wolny własny czas oraz prywatne fundusze. Przykładem nie trafnych Nagród "PIOTR...." jest były dyrektor M.O.K. pan B., który obecnie ma z cztery procesy za defraudacje i inne niegospodarności. Z tymi nominacjami i nagrodami za życia ludzi trzeba być ostrożnym, a i po śmierci również. Proponuję otworzyć archiwa UB + SB + MSW = komunistyczny reżim i zobaczymy kto co ma za pazurkami i kołnierzykami. I jeszcze dlaczego na liście brak tego Pana co rozkręcił piłkę nożną dziewcząt? O jemu najprędzej się należy PIOTR2009!

00

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)21.08.2009 15:28

"aspoleczny" napisał(a):
I jeszcze dlaczego na liście brak tego Pana co rozkręcił piłkę nożną dziewcząt? O jemu najprędzej się należy PIOTR2009!

Jest: 7. [b]Tadeusz Janusz, założyciel i prezes Stowarzyszenia „Przyjaźń".]/b]

00

bywalec ~bywalec (Gość)21.08.2009 15:36

Lubiłem ten plebiscyt, ale to że nominowaliście w tym roku prezesa który od ponad roku ustępuje, ale jakoś nie może, spowodowało, że ten plebiscyt przestał mnie interesować, a nawet więcej. I jak tak dalej pójdzie, to takich jak ja będzie całkiem sporo. Jak myślicie, dlaczego tak mało ludzi chodzi na mecze drużyny której ten pan jest prezesem? Bo on jest prezesem. I Wy go nominujecie... Za co? Za to że od roku obiecuje, że ustąpi? Dla mnie plebiscyt właśnie umarł śmiercią nagłą.

00

PiS ~PiS (Gość)23.08.2009 15:05

Organizatorzy Mili !
Jeżeli nominujecie takie osoby jak pan Dz. czy Tadeusz, to musicie się liczyć z tym, że ranga plebiscytu spada. Chyba mieszkacie tu i wiecie, że np. pan Dz. cieszy się fatalną opinią społeczeństwa i ma trochę za uszami? Pan Tadeusz to kolejna dziwna postać, którą powinny się raczej zainteresować pewne organa, a nie Kapituła Piotra. Zastanówcie się, bo jak dalej tak pójdzie to większość będzie się z Piotra śmiać. a tego Wam nie życzę.

00

Tadeusz ~Tadeusz (Gość)23.08.2009 19:33

Jeżeli masz coś do mnie , to proszę o szczegóły , lub złóż doniesienie do prokuratury. Najłatwiej jest opluwać ukrywając się pod nickiem. Widać po nicku kim jesteś. Ja nie mam nic do ukrycia i podpisuję się pod swoim postem imieniem i nazwiskiem. Odwagi PiS-owcu.Wcale nie jestem zadowolony z
nominacji i oto nie zabiegam.Wystarczy coś pożytecznego zrobić w tym mieście dla innych , żeby znalazły się maluczkie g..... ,bo sami nic nie potrafią zrobić i ujadają jak kundle uganiające się za swoim ogonkiem. Już pan Sokalski pozwał takiego jednego o zniesławienie i ciebie też to może spotkać.

Moderator: Przypomnienie - komentarze podpisane imieniem i nazwiskiem mogą pochodzić jedynie od osób zalogowanych. Dlatego nazwisko zostało wykasowane z podpisu

00

dcc69 dcc69ranga23.08.2009 20:00

A czy ktoś musi na te kontrowersyjne osoby głosować??
Nie.
A jak wogóle wygląda głosowanie??
Gdybym wiedział że nie ma na kogo głosować zaproponowałbym siebie :-)

Komentarz był edytowany przez autora: 23.08.2009 20:02

00

dcc69 dcc69ranga23.08.2009 20:21

Panie Janusz. Poprostu nie robi sie czegos dla nagród czy oklasków.Wystarczy tak odpowiedzieć i po co sie denerwować. Jeśli człowiek za coś się wziął to powinno sie robić dla innych a dopiero dla siebie. Wielu ta kolejność się pomyliła. Ja jestem altruistą i cieszę się z tego co robię i lubię patrzec jak inni sie z tego co robię cieszą.
Sam widzę ze kiedyś miałem sporo kolegów a teraz mam coraz wiećej wrogów a dlaczego??
Bo wziąłem się za coś co juz upadało a teraz jak się rozkręca to nikt tego nie pamieta tylko sam by zrobił to lepiej.
Tak juz to jest z Nami Polakami. Wystarczy się za coś wziąść a ma sie wielu wrogów.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat