Panie Tadeuszu, zejdź pan na dół. Swoim postępowaniem sprawił pan, że nikt nie chce z panem pracować i ludzie pana nie lubią. Za to chce pan podawać do sądu ? Jestem pewny, że pana działalność źle się kiedyś skończy. I to wtedy będzie pan mógł bliżej zapoznać się z sądem. Ponownie ? Pozdrowienia
Chciałoby się powiedzieć - jakie miasto, takie osobowości. Gorzka ta lista. Może warto się zastanowić nad sensem i formą tego plebiscytu, bo potomni czytając nazwiska osobowości roku i uzasadnienia wyborów, pomyślą o tym mieście bardzo przeciętnie. Od razu zaznaczam, że nie neguję pracy niektórych osób wymienionych na tej liście ale czy to są zasługi do otrzymania takiego tytułu? P. Rudziński - prezes Oddziału Miejsko-Powiatowego Stowarzyszenia Diabetyków - dobrze, że prezes ale co z tego dla miasta? Lucyna Jakubczyk, instruktor teatralny, założyciel Studenckiego Teatru „Wyjście Ewakuacyjne" - ok ale co z tego? Tomasz Balcerek - pracownik MOK, etatowy nominowany - robi dobrą robotę ale czy to Osobowość Roku? Mirosław Ratajski - zasiedziały w strukturach PTTK pan, zasłynął w ostatnim czasie tylko tym, że trzęsąc spodniami sprzeciwiał się reformie Informacji Turystycznej w naszym mieście. Ewa Ziółkowska, Marcin Gąsior, Małgorzata Gletkier - za co??! Aż ręce opadają... Pani Jolanta Horodecka-Wieczorek - pisze dla dzieci, jest jakoś tam w środowisku znana ale czy od razu jest Osobowością Roku? Szacunek dla tych ludzi ale od osobowości roku oczekuję czegoś ponad przeciętność i wykonywanie czegoś dobrze na etacie w MOK, Muzeum czy innym podmiocie. Gdy wokół sami przeciętni, to jaki sens "plebiscytu"?
Ares dobrze, bardzo dobrze!Brawo!! Uzasadnij te 19 nazwisk na: "NIE" krótkim jednym zdaniem i zaproponuj chociaż jedno nazwisko z uzasadnieniem trzy zdaniowym na "TAK"! A będziesz wielki bez picia mleka!!!! Wszystkie te osoby wykonuja pracę za którą biorą wynagrodzenie, a osobowość roku powinna robić coś więcej w dziedzinie po za zawodowej, poświęcając temu wolny własny czas oraz prywatne fundusze. Przykładem nie trafnych Nagród "PIOTR...." jest były dyrektor M.O.K. pan B., który obecnie ma z cztery procesy za defraudacje i inne niegospodarności. Z tymi nominacjami i nagrodami za życia ludzi trzeba być ostrożnym, a i po śmierci również. Proponuję otworzyć archiwa UB + SB + MSW = komunistyczny reżim i zobaczymy kto co ma za pazurkami i kołnierzykami. I jeszcze dlaczego na liście brak tego Pana co rozkręcił piłkę nożną dziewcząt? O jemu najprędzej się należy PIOTR2009!
Jest: 7. [b]Tadeusz Janusz, założyciel i prezes Stowarzyszenia „Przyjaźń".]/b]
Lubiłem ten plebiscyt, ale to że nominowaliście w tym roku prezesa który od ponad roku ustępuje, ale jakoś nie może, spowodowało, że ten plebiscyt przestał mnie interesować, a nawet więcej. I jak tak dalej pójdzie, to takich jak ja będzie całkiem sporo. Jak myślicie, dlaczego tak mało ludzi chodzi na mecze drużyny której ten pan jest prezesem? Bo on jest prezesem. I Wy go nominujecie... Za co? Za to że od roku obiecuje, że ustąpi? Dla mnie plebiscyt właśnie umarł śmiercią nagłą.
Organizatorzy Mili !
Jeżeli nominujecie takie osoby jak pan Dz. czy Tadeusz, to musicie się liczyć z tym, że ranga plebiscytu spada. Chyba mieszkacie tu i wiecie, że np. pan Dz. cieszy się fatalną opinią społeczeństwa i ma trochę za uszami? Pan Tadeusz to kolejna dziwna postać, którą powinny się raczej zainteresować pewne organa, a nie Kapituła Piotra. Zastanówcie się, bo jak dalej tak pójdzie to większość będzie się z Piotra śmiać. a tego Wam nie życzę.
Jeżeli masz coś do mnie , to proszę o szczegóły , lub złóż doniesienie do prokuratury. Najłatwiej jest opluwać ukrywając się pod nickiem. Widać po nicku kim jesteś. Ja nie mam nic do ukrycia i podpisuję się pod swoim postem imieniem i nazwiskiem. Odwagi PiS-owcu.Wcale nie jestem zadowolony z
nominacji i oto nie zabiegam.Wystarczy coś pożytecznego zrobić w tym mieście dla innych , żeby znalazły się maluczkie g..... ,bo sami nic nie potrafią zrobić i ujadają jak kundle uganiające się za swoim ogonkiem. Już pan Sokalski pozwał takiego jednego o zniesławienie i ciebie też to może spotkać.
A czy ktoś musi na te kontrowersyjne osoby głosować??
Nie.
A jak wogóle wygląda głosowanie??
Gdybym wiedział że nie ma na kogo głosować zaproponowałbym siebie :-)
Panie Janusz. Poprostu nie robi sie czegos dla nagród czy oklasków.Wystarczy tak odpowiedzieć i po co sie denerwować. Jeśli człowiek za coś się wziął to powinno sie robić dla innych a dopiero dla siebie. Wielu ta kolejność się pomyliła. Ja jestem altruistą i cieszę się z tego co robię i lubię patrzec jak inni sie z tego co robię cieszą.
Sam widzę ze kiedyś miałem sporo kolegów a teraz mam coraz wiećej wrogów a dlaczego??
Bo wziąłem się za coś co juz upadało a teraz jak się rozkręca to nikt tego nie pamieta tylko sam by zrobił to lepiej.
Tak juz to jest z Nami Polakami. Wystarczy się za coś wziąść a ma sie wielu wrogów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!