"Dzięki atmosferze farsy jeden epizod z dziejów współczesnej psychiatrii uzyskał legendarny status. W korespondencyjnym głosowaniu z roku 1974 członkowie Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychiatrycznego (APA) przegłosowali – raczej niewielkim marginesem głosów – usunięcie homoseksualizmu ze swego katalogu zaburzeń psychicznych. Głosowanie poprzedzone było szalonym, a czasem brutalnym lobbingiem: spotkania stowarzyszenia były szturmowane przez aktywistów Gay Lib. Podczas kongresu przemówił przebrany i zakryty kapturem "Dr Anonymous", który zadeklarował, że jest gejem i zakomunikował, że ponad 200 innych członków APA też jest gejami, w ten sposób niejako grożąc ich ujawnieniem.A jeśli dziś w 2013 APA usunie psychopatów ze swego katalogu dalej nie będziesz sie bał?
Mógłbyś mi, 97-300, powiedzieć, co to było? Za duży skrót myślowy zastosowałeś.
Była sobie nauczycielka, która poderżnęła gardło uczniowi; był lekarz, który celowo zabijał; był psycholog dziecięcy-pedofil.
Świat się roi od świrów. Nic nie zrobisz, możesz się jedynie jakoś zabezpieczyć. Dwóch świrów dokonało zbrodni. Smutne i przerażające. Jeżeli mi podasz jeszcze z dziesięć przykładów na to, że homoseksualiści będący w związkach, gwałcą i zabijają, zacznę się zastanawiać. Ale dopóki codziennie czytam o zbrodniach dokonywanych przez hetero, nie boję się homoseksualistów.
Dwóch pederastów w USA,Georg Harasz i Douglas Wirth adoptowało 9 dzieci z czego 2 brutalnie zgwałciło i pomimo to że Sąd Najwyższy Connecticut prowadzi rozprawę jawnie i otwarcie ze względu na brutalność czynu,w mediach cisza jak makiem zasiał.Nie łudźcie się,media,dziennikarze robią wszystko by księży piętnować pedofilami,pijakami,gdy tymczasem w LGBT działają sami łącznie z szefostwem,kilkaset osób.Ameryka .....
jest w szpitalu po poważnej operacji już jest zdegradowany z probostwa a czeka go postepowanie karne i oczywiście sankcje kościelne
Wszyscy jesteśmy ludźmi i mamy prawo do błędów. Ale niepokoi mnie fakt,że ksiądz alkoholik wzywa parafian do wstrzemięźliwości...a sam...Wszyscy mamy słabości. A ksiądz powinien być AUTORYTETEM!!!
a może właśnie ludzie Białej powinni się wstydzić co księdzem wyprwiali jak go szykanowal obczerniali , łącznie z panią dyrektor szkoły podstawowej, pisali do biskupa jaki to on jest be.. ,że takiego księdza to nie chcą , a to był człowiek który nie wołał od ludzi pieniędzy brał za msze cołaska, z dziećmi chodził na lody i grał w piłkę . Tylko ta nasza Biała powinna nazywać się Czarna. Jest u nas już nowy kksiądz ,któremu już przykleili następną łatkę i nie wiadomo jak chłop długo wytrzyma bo to już 9 ksiądz w ciągu 30 lat istnienia parefi
Najlepsze jest to, że w bodajże ostatnią niedzielę przed Popielcem rozpoczyna się w Kościele Tydzień Modlitw o Trzeźwość Narodu. Oczywiście zaczął się wymądrzać nt. wstrzemięźliwości od alkoholu a sam akurat w tę niedzielę bełkotał :-))))
ludzie to nie był ksiądz z Piotrkowa tylko z mojej parafii z Białej Szlacheckiej koło Pajęczna to był pijak jak tylko przyszedł do nas na parafie kilka razy odprawiał msze po pijaku i jeszce sa ludzie co go bronia? ja wiem ze nie ma ludzi bez winy ale to juz przesada to jest ksiadz sam naucza w niedziele przed ołtarzem a sam co robi? to nie był ksziadz nawet przed ołtarzem
a czy zna ktoś jeszcze jakiegoś księdza z piotrkowa ktory lubi wypić i poszaleć za kierownicą ?? można by ostrzec policje żeby miała ich na oku :lol:
bo z takich co lubia wychlać i poszaleć tak ogólnie to jest kilkunastu i raczej każdy o tym wie bo w sumie to jeden z obowiązkowych tematów przy świątecznym stole nie prawda ??
też mi nowość. Większość księdzy czuje się bezkarna. Napaście seksualne? - spoko! Jazda po pijaku? - nic się nie stało! Kradzieże z ofiary? - przecież to DUCHOWNY! Jemu można darować... Jeden z drugim po łbach dostanie i koniec! Skończy się samowolka i bezkarność! Ale przecież Polska, to Polska...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!