jak się stawia na takich ludzi jak pan od facebooka to takie są później efekty. gratulacje.
Po wczorajszej wygranej Malborka - żegnajcie baraże !!! Wstyd dla takich zawodników !!! Co do stypendiów, z tego co było tu kiedyś zamieszczone, chyba jednak piłkarki mają wyższe. FB i strona Kipera też wyglądają ciekawie, szkoda że nie idą za tym wyniki.
http://www.bip.piotrkow.pl/upload/201501290855496lrj6lpicm90.pdf
link do bip specjalnie dla handball-fana...
Na 2015 roku suma stypendiów dla Piotrkowianina: 540 tys., a dla Piotrcovii 405,600 tys....
jeszcze jakieś pytania?
Bardzo ciekawa ta lista stypendystów. Procho, Szczukocki i Chełmiński mają 3000 zł stypendium.Bardzo hojne jest miasto Piotrków, ale może dlatego,że prezydent nazywa się Chojniak. Młodzież z Piotrkowa, która nie potrafi grać na poziomie I ligi - każdy po 1000 zł.
Co innego znaczy dotacja i nie należy jej łączyć z przyznanymi stypendiami dla zawodników.Widać jasno ,że w każdej pozycji wyższe ogółem kwoty są dla Piotrkowianina Kiper.
Piotcovia dostaje dotacji prawie tyle samo - różnica 21 tyś na rok, to wychodzi 1750 PLN miesięcznie, więc nie przesadzajcie, bo kwota jest żadna. A kwota stypendiów różni się, bo kobiet jest 14 a mężczyzn 19 (5 x 2,5 tyś x 12 m-cy = 150 tyś/rok) W każdej dyscyplinie sportu jest tak że mężczyźni kosztują więcej jak kobiety. Czy to się komuś podoba czy nie, ale takie są realia.
~Oko, nie trzymam żadnej strony, tylko nie lubię jak ktoś manipuluje danymi. Panie też mają dopłaty od klubu i nie twierdzę że jest to złe. A jeżeli uważasz że w Kiperze są przekręty to idź z tym do prokuratury.
Myślę, że jestem bezstronnym obserwatorem bo jestem kibicem całego piotrkowskiego sportu.Tak patrzę na dotację i widzę, że jednak różnica jest spora na korzyść Piotrkowianina. Poza tym jeżeli już mówicie o pieniądzach to wypadałoby doliczyć dotację z tytułu promocji miasta. Poza stypendiami kluby dostają też pieniądze za promocję. Wtedy dopiero można się sprzeczać kto ile dostaje. Póki co widzę, że z tytułu stypendiów rocznie kluby otrzymują: Piotrkowianin 540 tyś., Piotrcovia 405600, AKS 162600. I to są fizyczne kwoty które wpływają na konto klubu(zawodników).
dajcie spokój z tą żenadą 1mln. złotych rocznie po co takie wydatki piotrków nigdy nie był znany z męskiej ligi tylko żeńskiej pomyślcie panowie włodaże w końcu bo za chwile żadnej nie będzie .
Chyba jakiś fryzjer ich trenuje, czytaj ustawia. Z klubu kasy się dużej nie wyciągnie to chociaż od book-a parę złotych lekko i szybko wpadnie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!