Na tej samej sesji została podjęta jeszcze jedna uchwała(o tym portal już nie napisał)wprowadzająca darmowe przejazdy dla dużych rodzin w ramach projektu "Rodzina 4+"Dla rodzin z czworgiem lub więcej dzieci wydawane będą Karty "Dużej Rodziny"uprawniające m.in. do bezpłatnych przejazdów.
Oczywiście, że tak. Nawet nie potrafią uchwalić uchwały z prawidłowym tytułem:
Przeciętny gimnazjalista domyśli się, że powinno być "realizowane" (te usługi). A wśród naszych radnych są również panie.
W przypadku mężczyzn. Kobiety potrzebują więcej czasu, bo mogą oddawać krew co 3, a nie co 2 miesiące.
Ci Panowie radni są bez wyobraźni( zalecam leczenie psychiatryczne )aby zebrać 18 litrów krwi potrzebne minim 10 lat systematycznego oddawania krwi
A czy radni, którzy też mają przywilej jazdy za darmo potrafią uzasadnić dlaczego go mają? Czemu doktoranci, którzy mają zniżki we wszystkich większych miastach muszą tłumaczyć swoim znajomym, że u nas nie miasto tylko wieś i ludzi wykształconych tutaj nie potrzeba?
A może by tak jeszcze właścicieli aut tak docenić. Przydałoby się to naszym ulicom. Ja bym korzystał.
Od kiedy ta uchwała obowiązuje. Jestem honorowym dawcą krwi I stopni, a nie chciał bym spotkać kontroli i dowiedzieć się, że darmowy bilet dla mnie to jakaś pomyłka...
" Dzięki staraniom naszego Prezesa udało się (po kilku latach i nie owocnych próbach) doprowadzić do zmian korzystnych dla krwiodawców w zakresie poruszania się komunikacją miejską w naszym mieście...." Taka informacja zamieszczona na stronie MKHDK na Facebooku,ukazała się w dniu 3.04.2012 r. Dlaczego p.Szulc zamieszcza kolejne kłamstwa na swojej stronie,owszem zgodnie z Uchwałą Rady Miasta wprowadzono bezpłatne przejazdy Komunikacją Miejską dla ZHDK I Stopnia ale nie dzięki p.Szulcowi,co za bzdury ?!Jakim prawem pan Szulc przykleja sobie na swoje barki inicjatywe innych osób ? Krwiodawcy przejżyjcie w końcu na oczy,bezczelnie kłamie na dodatek publicznie !!! Z resztą zapraszam do Urzędu Miasta,tam uzyskacie odpowiedz czy faktycznie bezpłatne przejazdy są zasługą p.Prezesa Szulca,może w końcu jak poznacie całą prawde,oczy sie wam w końcu otworzą na wiele innych spraw.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!