metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Dagmara69 ~Dagmara69 (Gość)18.09.2015 22:25

Tak jak kolega Mariusz powiedział lepiej sprawdzić kilkanaście firm a dopiero później wybrać dla siebie najlepszą propozycję.Ale pewnie tego ludzie nie robią.Ja wziełam dwa razy pożyczke przez stronę http://www.kredyt-portal.pl i to już było bardzo dawno temu więć wiem że żadnych kruczków niema.

00

Drugi po prezesie ~Drugi po prezesie (Gość)01.06.2015 07:09

"Potrzebujemy pieniędzy szybko i bez zbędnych formalności[, a umowy muszą być przejrzyste i bezpieczne dla naszego portfela."
Zastanówmy się nad tym zdaniem. Kto potrzebuje kredytu lub pożyczki? Jeśli nie stać jest kogoś na wydatek na przykład w wysokości 3 tysięcy złotych, to tym bardziej nie stać go na wydatek 3 tysięcy złotych razem z zapłaceniem odsetek. Z mojego punktu widzenia jedyną zasadność ma wzięcie kredytu na inwestycję, która szybko się zwróci, spłacając jednocześnie odsetki. Inne kredyty lub pożyczki nie powinny mieć miejsca, gdyż moim zdaniem nie są one dla pożyczkobiorcy opłacalne. Niestety w Polsce ludzie często kupują rzeczy, które nie są im potrzebne, za pieniądze, których nie mają, by często zrobić wrażenie na ludziach, na których im wcale nie zależy.

30

antykredyt ~antykredyt (Gość)11.03.2015 18:07

Tak samo można by spytać, na co lepiej chorować, na dżumę, czy na cholerę... A przede wszystkim to należy sobie zadać pytanie, czy dana pożyczka, bądź dany kredyt są nam rzeczywiście niezbędne?... Następnie: Jeśli nie mamy forsy na jakiś zakup, to czy później będziemy mieli na spłatę rat z odsetkami i innymi opłatami?... Wreszcie, czy rzeczywiście warto dawać zarobić tym, którzy kręcą bankowymi i parabankowymi biznesami i stawiają sobie z pieniędzy zarobionych na pożyczaniu pieniędzy coraz to większe pałace (a być może nawet wymieniają odrzutowce na lepszy model?... - Oj!... Tacy też chyba są...), a samemu ładować się w kłopoty?... Czy rzeczywiście trzeba coś mieć, zanim się na to zarobi?... Proponuję uczciwie sobie najpierw odpowiedzieć na powyższe pytania, a dopiero w przypadku pozytywnych odpowiedzi zacząć się zastanawiać, czy lepiej brać kredyt, czy pożyczkę (chociaż ja... bym się jednak jeszcze raz zastanowił, czy warto...). Gorąco odradzam życie na kredyt!

50

lichwa ze hoho ~lichwa ze hoho (Gość)11.03.2015 18:00

13% spłaca już kredyt lub pożyczkę to chyba zaniżone te dane😊

21

Zanzi ~Zanzi (Gość)11.03.2015 15:49

"Jeżeli pomyślnie przeszliśmy proces weryfikacji i otrzymamy kredyt gotówkowy, musimy liczyć się z tym, iż będziemy musieli opłacać jedno z najwyższych oprocentowań na rynku, które w sumie sięgać może nawet 20% w skali roku."
Zwykłe lichwiarstwo

60

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat