Czy zakrywanie ręką klawiatury podczas wbijania PINu ustrzeże mnie przed tym?
W Sulejowie przy Tesco stał bankomat na dworze i znajomej zeskanowano tam kartę. Szczęście, że rano płaciła karta w sklepie w Polsce oczywiście, wyszła ze sklepu pobrana pieniądze z w/w bankomatu i bank zablokował kartę. Nie mogła zapłacić w sklepie karta na drugi dzień. Poszła do banku i bank zablokował kartę, ponieważ okazało się, iż próbowano wypłacić pieniądze w USA nawet podali w jakim stanie, miasto i ulice. Czasem bank jest czujny. Ludzie podróżują ale w 15 minut być w Polsce i USA się nie da być ????. Taki sam bankomat jak był w Sulejowie jest przy biedronce naprzeciw stadionu w Piotrkowie, może to ten skanuje karty.
Czyli musieli zeskanować ja Hindusi którzy przyjechali do Piotrkowa, a potem po powrocie do Indii wypłacili kasę ;) proste
Spotkało mnie to kilka lat temu, tyle, że za granicą. Tzw skimming. Na szczęście "poszło" tylko 50 Euro, ale gdyby na koncie było więcej, to by wyczyścili do zera. Reklamacja złożona w banku została rozpatrzona pozytywnie i pieniądze bank zwrócił. Trzeba być czujnym.
zaczyna sie szwagier mial to samo wyplacal z bankomatu kolo kauflandu i tam karte podrobili.bank oddal sianko i git
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!