Nasuwa się prosty wniosek. Piotrkowskie służby są niekompetentne i najwyższy czas je przeszkolić. Przecież mamy nowego komendanta.
Niedawno jechałem jedną z dróg krajowych w województwie małopolskim. Niestety najechałem na bardzo poważny wypadek. Wszystkie służby były już na miejscu, lądował też helikopter. Część policjantów była zajęta organizacją objazdów. Straciłem tam może 10 minut. Zorganizowali to bardzo dobrze.
Ktoś pisał, że po wypadku na S8 jak tiry ruszyły ul. Wolborską i zablokowały wyjazd z parkingu karetek spod ich budynku. Dla mnie to jest skandaliczne!
Ja trochę jeżdżę po kraju i powiem tak Piotrków został w tyle jako skansen komuny w naszym mieście .Ciągle władza ta sama niekompetentna zwyczajnie mówiąc brak gospodarza i zostalismy w dupie za innymi krótko mówiąc .ja tu widze ,że od czasu Gierka w tym mieście się nic nie zmieniło i nawet to co on zbudował to nawet dziur nie ma komu połatać.W tym mieście nic nie będzie bo panuje to patlogia władzy
Brak kompetencji i odpowiedzialosci odpowiednich komorek Policji jest pierwsza i dominujaca przyczyna takiego stanu rzeczy. Nalezaloby za kazdym razem pisac skargi na takie sytuacje a dziennikarze wnikliwie i dociekliwie powinni dopytywac Wladze Policji czemu tak jest. Prawda jest taka ze zadko ktokolwiek sie skarzy wiec Policja ma to w doopie
Nie narzekajcie. Polska policja i tak jest tolerancyjna. Pozwala na przejazd obok rozbitych samochodów. Na pocieszenie dodam że taka sytuacja w Niemczech trwałaby o wiele dłużej. Najechałoby się policji, straży pożarnej i innych służb. Oni to dopiero potrafią być drobiazgowi. Kilkanaście godzin czekania. Co na autostradzie nie da się zrobić objazdu da.
Ba można nakazać jazdę do tyłu do pierwszego zjazdu. No ale jak u Niemców nie wolno to nie wolno i nie ma że to wyjątkowa sytuacja.
A to dla zdrowotności: Szczecin testuje mobilną sygnalizację świetlną o pełnej akomodacji, czyli taką, która dostosowuje się do realnej sytuacji na skrzyżowaniu, chwaliła jeszcze w zeszłym tygodniu rzeczniczka ZDiTM-u. Sygnalizację uruchomiono w piątek i... spowodowała wielkie kroki. Zarząd Dróg planuje jednak kontynuować testy.
Więcej na http://sklave.manifo.com/
A co się wczoraj stało (ok 20:30) na ul. Łódzkiej na wysokości stacji Orlen? Potężny facet leżał na środku ulicy (nieprzytomny) a przy nim tajniacy. Czyżby jakaś zorganizowana akcja?
A czy można przekierować ciężarówki żeby z S8 jechały do A1 a nie przez DK12 bo dla ludzi mieszkających przy tej drodze nie ma spokoju przez te klamoty! ! ! Jakiś czas temu był jeszcze spokój a teraz nie ma przez nie spokoju!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!