Proponuję na to stanowisko pana dr Andrzeja Bębna, kardiologa z krwi i kości.Lekarz specjalista z prawdziwego powołania, kulturalny, inteligentny, przesympatyczny. Zrobiłby tam wreszcie porządek i dzięki temu szpital przy Rakowskiej zajmowałby jedno z pierwszych miejsc w kraju. Znając jednak życie w Polsce wybiorą jakiegoś pismaka biurokratę, któremu będzie wisiało dobro pacjenta w przeciwieństwie do zawodowego lekarza dla którego dobro pacjenta jest ważniejsze od chciwości i pazerniactwa.
O mało sama nie spadłam że stołka, czytając tytuł artykułu.
Aż dziwne,że za swojego życia(a wiekowa jestem),doczekam się zmiany dyraktora.
O mało sama nie spadłam że stołka, czytając tytuł artykułu.
Aż dziwne,że za swojego życia(a wiekowa jestem),doczekam się zmiany dyraktora.
Oby w parze ze zmianami szło lepsze podejście do pacjenta i jego obsługi.
Ci co znają inne szpitale i odwiedzają nasze miasto (i szpital niestety przy okazji) maja diametralnie inne zdanie o szpitalu przy Rakowskiej niż mieszkańcy naszego grodu. "Szału ni ma" , ale też nie podzielam powszechnego biadolenia nt. tego szpitala. Pamiętajmy, że szpitale działają tak, jak rządzący je poustawiali. Z określonymi pieniędzmi i możliwościami. Pracują w nich też ludzie i to oni najbardziej decydują o ich wizerunku. A Ci ludzie są najczęściej z Piotrkowa... 30 lat walki o przetrwanie to dużo. Dyrektor ma ponoć trudny charakter, ale chętnych na ten stołek jakoś nie było. Ogarnięcie tej menażerii przez tyle lat to nie łatwy kawałek chleba. Oczywiście były też sytuacje wołające o pomstę do nieba , ale gdzie ich nie ma? Jednak zawsze jest wybór. Można iśc do szpitala na Roosevelta. Tam jest Super!
Szkoda, że konieczko nie jest dyrektorem od 80 lat albo od 120. Stare leśne betonowe dziadki, przyspawane do stalowych stołków. Nie oderwiesz takiego nawet 4ma ciagnikami. W naszej krainie nic się nie zmieni, skoro leśne dziadki na każdym kroku rządzą tym światem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!