metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
studmed ~studmed (Gość)03.10.2014 10:03

Tylko ciekawe z czego czlowiek w wieku ok. 20 lat ma opłacić takie studia? Ja studiuje medycyne i gdybym miał przez 5 lat płacić po magiczne 35000 pln za rok, to nie byłoby mnie na to stać. Lekarzy brakuje, inżynierów brakuje a jakiś gość, zapewne nie mający styczności ze społecznością akademicką, mówi, że studia powinny być dodatkowo płatne. Dobrze, że taki kretyn nie rządzi systemem edukacji

10

Drugi po prezesie ~Drugi po prezesie (Gość)03.10.2014 10:47

"studmed" napisał(a):
Tylko ciekawe z czego czlowiek w wieku ok. 20 lat ma opłacić takie studia? Ja studiuje medycyne i gdybym miał przez 5 lat płacić po magiczne 35000 pln za rok, to nie byłoby mnie na to stać.

W normalnym kraju studenta wspiera finansowo rodzina, sam dorabia, by opłacić studia, lub też jeśli jest wybitnym studentem, to prywatna uczelnia funduje mu stypendium. W ostateczności można wziąć kredyt studencki, który spłaci się podczas późniejszej pracy zawodowej. To, że kogoś nie stać na inwestowanie w siebie, nie jest argumentem przemawiającym za obowiązkiem inwestowania w jego osobę przez resztę społeczeństwa.
Stosując twoją retorykę, to dla przykładu każdy może powiedzieć, że chciałby jeździć nowym Mercedesem, ale nie stać go na to, więc powinna być obowiązkowa zrzuta reszty społeczeństwa na jego nowy samochód.

32

Gościówa ~Gościówa (Gość)07.10.2014 17:12

[b]wszystko fajnie ale za rekrutacje i tak musimy zapłacić :/ ....

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat