A i owszem... Jeśli PO nie liczyłaby głównie na poklask, to zajęłaby się jak nazywam "wyrodnymi dziećmi III RP" Pokazała by nowoczesne wypasione chałupy (lokalna PO pod Piotrkowem), które powstały z przepranych na zmianie ustroju pieniędzy.
Pokazałaby firmy dziś nie zagrożone, a powstałe z nadania ubeckich powiązań.
Żeby była jasność.. do bezpieki poszli ci, którzy chcieli lepiej żyć... Owszem większość tych ludzi to zupełnie nieprzydatny komunistycznemu państwu element. Wszyscy powinni być pokazani. A pomniejszone emerytury przydadzą im się. Najfajniejsze jest to ,że np. Perliceusz, bądź Czajkowski... służył polskiemu państwu... żartownisie.
Służyli tak samo, jak nasz "zasłużony" generał..., wczoraj mówił, że nas ratował i gdyby nie on, to do Polski weszli by Sowieci. Szkoda, że oni już dawno stwierdzili, że dziadzio brednie opowiada, a on w to brnie dalej.
Byli esbecy powinni dostawać najniższe emerytury.
Z drugiej strony jestem ciekawa, czy ten projekt wyjdzie w ogóle z komisji sejmowej.
do jednego z listy Olszewskiego....
widząc po wpisie - konto usunięte - chyba racja jest po Pańskiej stronie. Na pewno z tym chlebkiem to prawda, ja musiałem wyjechać za granicę, żeby mi go nie brakowało. Myślę, że gdyby rzeczywiście Ubecja była taka straszna i mordercza, to dziś nie miałby kto o tym pisać z tej prostej przyczyny... że by nie dożył tych dobrych czasów w jakich żyjemy. Ubeckie przywileje nie wiem, ale 20 lat po likwidacji UB dopiero brać się za ten problem, to naprawdę troche za póżno. Poczekajcie trochę jeszcze panowie Solidarni, a starość i śmierć Kostucha rozwiążą ten problem za was.
Tak na koniec z jednego jestem zadowolony mianowicie, że mogę mieć ten luksus i patrzeć na to wszystko z zewnątrz, dzięki postkomunistycznemu prezydentowi Kwaśniewskiemu (dzięki za wejście do UE!!!) O tempora, o mores...
Ostrzeżenie: W jednym wątku można posługiwać się tylko jednym nickiem. Dyskusja z samym sobą jest tu zabroniona
Panowie z SS też slużyli w legalnych formacjach państwa niemieckiego, a jakoś nie wydaje się aby ich zbrodnicza działalność poprzez to była akceptowalna. Polska inteligencja była niszczona przez "działaczy" rodem z "komuny". Nadal działają i z uśmiechem wbijają nóż w plecy tym, którzy zaufali. Dla nich patriotyzm to zachlać się w wielkie, wg nich, święto jakim jest 22 lipca i naśmiewać się z wartości patriotycznych rodaków. Temu postawią, tego pokłamią, pogadają "uczenie" i wejdą do rady albo do władzy i śmieją się z biedy.....itd...
Szanowna Pani Maju
Zbrodnicza działalność panów z SS była w większości niemieckiego społeczeństwa w pełni akceptowana. Powód jest b. prosty - rezultat wyborów do Reichstagu w 1933 r. W Niemczech nie było licznej opozycji antyhitlerowskiej ze względu na poparcie społeczeństwa dla ruchu nazistowskiego, jego sukcesów gospodarczych i politycznych. Należy pamiętać także o represjach jakie za to groziły. Hitlerowskie więzienia i obozy koncentracyjne nie były ośrodkami wczasowymi jak ośrodki dla osób internowanych w PRL jak choćby Arłamów. Porównywanie Hitleryzmu do PRL uważam za niepoważne i świadczące o braku rzetelnej wiedzy historycznej.Interesujący choć stronniczy jest pani pogląd o niszczeniu polskiej inteligencji
przez "komunę", a to wbijanie noża w plecy tym "którzy im zaufali". Czyżby zaliczała się pani do tego grona? Z pani rozważań wynika, że obecna sytuacja w RP to też ich wina. Myślę, że szanowna pani trochę przecenia ich "zasługi". Pani rozumowanie przypomina opinię, że wszystkiemu winni są Żydzi, masoni i cykliści (rowerzyści - jakby pani nie wiedziała). Proszę spojrzeć chłodnym okiem na to co się w Polsce dzieje, 20 lat po zwycięstwie a tu o mój Boże, zamiast być lepiej jest... gorzej.
PS. Czy szanowna pani wie, że słuszne święto 11-Listopada (Odzyskanie niepodległości w 1918 r)było dopiero ustanowione uchwałą Sejmu RP w 1925 r? Ta data jest tak samo fikcyjna jak 22 Lipca - nic się w tym dniu nie wydarzyło! Powrót Piłsudskiego z Magdeburga nie był przecież aktem odzyskania niepodległości.
Nie rozumiem, po co tyle słów, po co ta cała gadanina. Wystarczy jedno krótkie: PRECZ Z KOMUNĄ!
Przypominam przy okazji nieco zapomniany artykuł,a jakże ciekawy!!!
To ten pan w resortowej ankiecie napisał w rubryce wyznanie : żymskokatolickie.
Ś.P. Alojzy Perliceusz właśnie zmarł. Cześć jego pamięci!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!