metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Tomek ~Tomek (Gość)25.08.2010 15:29

Radar to umieją wystawić ale bawiącej się patologi w nowo oddanej miejskiej fontannie to nie ma kto przegonić. Ostatnio będąc na spacerze jak zobaczyłem jak dzieci ulicy się tam ,,bawią'' i co się tam dzieje to się za głowę złapałem. Może warto by się zainteresować tym tematem bo w niedługim czasie fa fontanna będzie przypominała ta starą.

00

anigav ~anigav (Gość)25.08.2010 15:42

i tak wlasciwie to do czego panstwo doszliscie? bo sadze ze ani nie poprawia bezpieczenstwa ani nie wzbogaca nas w nowe dywaniki-choc za te bajonskie kwoty jakie pozyskuje ow rzeczony sprzet mozna by nie tylko wyremontowac nasze jakze piekne ulice ale i BiBloteke postawic.
tak na marginesie to dawno nie widziany ten aparacik w miescie.
Trzeba przede wszystkim zauważyć jedną bardzo ważną rzecz. Bezpieczeństwo na drogach mogą zapewnić tylko i wyłącznie dwie rzeczy DOBRE drogi i kultura jazdy. To czy są radary czy ich nie ma nie ma wielkiego znaczenia. Bo nawet na drodze bez radarów, przy kulturalnej jeździe i stanie drogi alla "ser szwajcarski" możemy stanowić zagrożenie dla innych, a jak spadnie deszcz lub szron, to cuda mogą się dziać. Więc jak ktoś mi powie, że radary są dobre bo za pieniądze z nich uzyskane gmina remontuje chodniki, to się zapytam, czy ja ten [potencjalny] mandat dostałem za jazdę po chodniku czy po ulicy, którą gmina powinna wyremontować! Wielkie NIE dla fotoradarów bez poprawy warunków nawierzchni jezdni!!!
Czy fotoradary są potrzebne : TAK. Ale mają one spełniać rolę prewencyjną czyli zapobiegać popełnianiu wykroczeń. Niestety stały się narzędziem do zarabiania pieniędzy i to całkiem sporych. Sam zostałem ukarany mandatem przez Straż Gminną z Choczewa. Chciałbym pozdrowić tutaj wszystkich ukaranych wczasowiczów, których jest pewnie niemało gdyż gmina ta w budżecie zakłada roczny przychód z mandatów na poziomie 700000 zł. Czyli średnio 7000 kierowców po 100 zł :) Szkoda tylko , że w nadmorskiej Gminie Choczewo tak podchodzi się do turystów. Można przecież zarobić w inny "cywilizowany" sposób np. opłaty klimatyczne czy podatki od mieszkańców wynajmujących turystom swoje domki. Pozdrowienia dla wszystkich ukaranych.Wzorem instalowania fotoradarów należałoby zainstalować monitoring w każdym urzędzie, bo póki co urzędnicy w tym kraju czują się jak święte krowy. Ustawa o odpowiedzialności urzędniczej powstaje i nie może powstać. Jeśli się wprowadza państwo policyjne,to trzeba zacząć od siebie. Co do fotoradarów, to samorządy same je zlikwidują, jak zaczniemy z wyczuciem naciskać na gaz,

Komentarz był edytowany przez autora: 25.08.2010 15:53

00

abbccc ~abbccc (Gość)25.08.2010 16:11

"anigav" napisał(a):
Bezpieczeństwo na drogach mogą zapewnić tylko i wyłącznie dwie rzeczy DOBRE drogi i kultura jazdy.

i proponuję trzecią :
dużo oznakowanych radiowozów policji
taki pojazd generuje zdecydowanie większe przestrzeganie przepisów, bo każdy kierowca widząc go jedzie prawidłowo, a używany niezgodnie z rozporządzeniem o warunkach technicznych, nieoznakowany z kamerą powoduje tylko wpływ kasy za mandat od jednego kierującego ...
ale dla budżetu lepszy jeden mandat niż np. 20 kierowców jadących przepisowo za widocznym radiowozem .

00

mol molranga25.08.2010 21:36

Cytuję:
"anigav" napisał(a):
Bezpieczeństwo na drogach mogą zapewnić tylko i wyłącznie dwie rzeczy DOBRE drogi i kultura jazdy.
i proponuję trzecią :
dużo oznakowanych radiowozów policji
taki pojazd generuje zdecydowanie większe przestrzeganie przepisów, bo każdy kierowca widząc go jedzie prawidłowo, a używany niezgodnie z rozporządzeniem o warunkach technicznych, nieoznakowany z kamerą powoduje tylko wpływ kasy za mandat od jednego kierującego ...
ale dla budżetu lepszy jeden mandat niż np. 20 kierowców jadących przepisowo za widocznym radiowozem .

i ja zaproponuje czwartą
Dobry stan techniczny pojazdów:
Nie mam tu na myśli nowych mercedesów czy LeXusów, ale zadbane regularnie serwisowane samochody i regularną wymianę części eksploatacyjne. Często można spotkać się z samochodami które stoją na poboczach skrzyżowań ze światłami awaryjnymi lub zostawiającymi za sobą plamę na jezdni.

Komentarz był edytowany przez autora: 25.08.2010 21:37

00

anigav ~anigav (Gość)23.10.2010 18:53

macie chwilke? zapraszam do lekturki bardzo ciekawe ciekawostki
http://www.joemonster.org/filmy/29653/Mocne_argumenty_swiadomosc_swoich_praw_czyli_nie_daj_sie_Strazy_Miejskiej

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)23.10.2010 21:28

Rzeczywiście barrrdzo ciekawa lekturka :)))

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat