metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
zorro ~zorro (Gość)06.09.2020 20:38

barwy neomarksistowskie znieważają

166

gość ~gość (Gość)06.09.2020 20:43

25lat więzienia lub 100zl grzywny

156

gość ~gość (Gość)06.09.2020 20:33

Tak obraża moją rodzinę i uczucia religijne

2216

emeryt ~emeryt (Gość)06.09.2020 21:14

A ludzie kiedys mowili ze Kopernik byl kobieta

101

gość ~gość (Gość)06.09.2020 21:15

To można sobie bezkarnie chodzić po pomnikach?

196

Juzek ~Juzek (Gość)06.09.2020 21:39

Zobaczcie, że ten Kopernik wcale się nie chce na flagę spojrzeć, wręcz ostentacyjnie patrzy się w drugą stronę. Znaczy, że jednak chyba tej flagi tam nie chciał.

247

gość ~gość (Gość)07.09.2020 05:22

W więzieniu będą wiedzieli co z tym zrobić.

194

gość ~gość (Gość)06.09.2020 21:13

A co mnie to obchodzi

77

ghjghj ~ghjghj (Gość)07.09.2020 08:54

Ja się czuję znieważony tym wciskaniem na siłę tęczowych flag.

237

Kukizowiec ~Kukizowiec (Gość)07.09.2020 11:18

Z tego co można było zobaczyć na zdjęciach oraz przeczytać na portalach internetowych, osoby odpowiedzialne za tę akcję to osoby dorosłe, a więc zdające sobie sprawę z ewentualnych konsekwencji. Pani Pingot nie od dziś biega po mieście krzycząc na całe gardło dwa hasła: "konstytucja" i "praworządność", zakładam więc, że skoro tak bardzo domaga się praworządności jej wszelkie działania praworządnością się charakteryzują. Jeśli natomiast doszło do złamania prawa, to pani Pingot jako osobie, której na praworządności zależy, z miłą chęcią powinna poddać się karze i przeprosić za popełniony błąd. Dla mnie jest jasne, że doszło do złamania prawa, bo pomniki powinny być wolne od jakiejkolwiek ideologii, a z flagą mogli sobie po prostu przemaszerować przez miasto i też by był happening, no ale wtedy nie byłoby przecież tak warszawsko, więc aby się dowartościować jak to w Piotrkowie bywa, trzeba było iść pod pomnik Kopernik. Nawiasem mówiąc pani Pingot powinna podziękować osobom z Warszawy, które na miejsce akcji wybrały akurat pomnik Kopernika, bo co by było gdyby zdecydowali się zawiesić flagę na kolumnie Zygmunta? Wtedy pani Pingot musiałaby brodzić w Strawie okalając flagą słynne piotrkowskie mosty. Co prawda to inni Zygmuntowie, ale zawsze. Także chwała środowiska LGBT ze stolicy, że zaoszczędziły pani Pingot na suszarni, pralni i zdrowiu.

195

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat