Właśnie wróciłem ze spaceru i muszę powiedzieć, że bardzo porządne kruszywo zostało przywiezione na podsypanie dróg nie taka glina jak w poprzedniej kadencji. Niektórzy twierdzą, że burmistrz się uczy, zastępca się uczy, a ja powiem, że widać szybko się uczą bo niektórym to i 12 lat brakło i się nie nauczyli.
Pikus wyluzuj Warkiria ma braki w informacjach(chociaż tu wszędzie próbuje udowodnić że jest inaczej)Radny Gaik kiedyś na facebook wszystkich informował,że słaby jest z ortografii.Ciekawe czy inni by mieli odwagę coś takiego napisać publicznie?
Dyrektorzy szkół i przedszkoli do wymiany ( także innych jednostek samorządowych ) !!!! Przecież to nie są funkcje dożywotnie. Co nowego, świeżego może wnieść do pracy osoba, która jest na stołku np. 20 lat ? Jakie nowe pomysły czy nowoczesne formy pracy ? Zabetonowanie takich układów w jednostkach oświatowych nie służy dobru ucznia.
Jak zwykle Sulejów na tapecie.Już nie wiedzieć czy współczuć burmistrzowi czy podziwiać, że tkwi w tym stadzie os.Wydaje się jednak, że nie świadomości, kim się otacza, z kim współpracuje, komu naiwnie ufa, czyli swoim podwładnym, "starym wygom". Porządki, zmiany zaczyna się od podłoża, żeby zbudować nowe fundamenty. Czy do końca burmistrz oczyścił podłoże pod nowe fundamenty? Nie! Dalej naiwnie ufa swoim "doradcom", w ten sposób zostając sam w bitwie z bezradnymi radnymi, a tej bitwy końca nie będzie. Żeby maszyna dobrze działała, nie wystarczy ją "nabłyszczyć", trzeba wymienić wszystkie zepsute, stare elementy.W przeciwnym wypadku rdza będzie się podstępnie rozprzestrzeniała i maszyna stanie na amen.
niech najpierw burmistrz zrobi porządek z dyrektorem bojo to hańba że taka osoba zasiada na takim stanowisku
Niech mieszkańcy gminy a zwłaszcza Sulejowa zapytają się Pana Burmistrz skąd ma pieniądze na budowanie boiska za 800 tys.- 1 mln. zł w Łęcznie a nie miał ich na budowę wodociągu na ul. Nadradońka. Na ten temat odbyło się w czwartek spotkanie burmistrza z radnymi. Czy ktoś wie jaka była decyzja radnych? Wróciłem wczoraj i tylko tyle się dowiedziałem.
W Łęcznie ma powstać nie boisko, a kompleks boisk. Do tego piękna bieżnia tartanowa o długości 80 metrów. I na pewno 1 milion złotych tu nie wystarczy. Plan jest większy.
To w takim razie w Witowie nie będzie sali gimnastycznej? Niech radni radni Ratajczyk i Warmus pożegnają się z salą jak boisko w Łęcznie będzie budowane. Czy sesja już była w maju bo miało jej nie być(planowana była na czerwiec)?
Mieszkańcy gminy niech przyjadą w czwartek na godz. 17.30 do szkoły w Łęcznie na zebranie jakie organizuje radny Gaczkowski na temat jak załatwiał z burmistrzem pieniądze na na boiska. Ciekawe czy wyjaśni jak to się dzieje że burmistrz nie ma pieniędzy na wodociąg na ul. Nadradońkę a ma na boiska za ponad milion zł.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!