Panie prezydencie niech pan przejrzy na oczy, ale chyba nie wszystko Pan wie. Widzę, że kilku chłopców na dole kręci Panem. Niech Pan się bardziej wtajemniczy i przeanalizuje sytuację piotrkowskich klubów. To naprawdę źle wygląda i nie dziwię się, że wielu ludzi tak emocjonujące podchodzi do tych dotacji, stypendiów, kosztów za wynajęcie sal czy boisk. Jest tego trochę, oj jest. A jest to dla Pana ostatnia kadencja i wypadało by na zakończenie tak pięknej kariery uporządkować sportowe środowisko, bo póki co są jest ogromny chaos itp.
Nasi gladiatorzy dostaną bańkę 200 tysięcy na stypendia, coś takiego. Ja mam pytanie te wszystkie dotacje, stypendia i inne jeszcze miejskie pieniążki to ile to procent budżetu Piotrkowianina. Jeśli to wszystko przekracza ponad 50 procent to jest to ewidentnie pchanie pieniędzy w nich. I tu należy się zastanowić czy jest sens w taki sposób finansowanie klubu, bo to bardziej pasuje sponsorowanie, co gorsze kosztem innych piotrkowskich dyscyplin.
Niech ktoś poda przykłady inwestycji , która pojawiła się w mieście poprzez te stypendia i dotacje dla sportowców ? Wystarcza 4 przykłady, ale jak będzie więcej to też dobrze.
Młodzież nie pracującą to rozumiem wspierać finansowo, ale to są w większości potężne firmy o charakterze sportowym i jak nie potrafią się same utrzymać to po co pchać w nich kasę ? Rozumiem wsparcie, ale w formie pożyczki albo darmowej dzierżawy obiektu itd.
Jako miasto i mieszkańcy nie mamy z tych stypendiów chyba żadnych korzyści, bo za bilet i tak trzeba zapłacić.
dlaczego drużyna piłki ręcznej meska dostaje wyższe stypendia od żeńskiej. proszę nie pisać o wynikach sportowych bo te nie są dwa razy lepsze a stypendia przeciwnie
Zapewne kluby rezygnują, bo zemy umieszczać reklamy na koszulkach klub musiałby prowadzić działalność gospodarczą a z tego co ogólnie wiadomo to tylko kluby piłki ręcznej i zapasnicy prowadzą taką działalność. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić
ze spółek miejskich nie może być mowy o dotacjach ,a ewentualnie o płacenie za reklamę np. na koszulkach i z tego co mi wiadomo to MZGIK oraz Wodociągi bo o tych zapewne mowa już nie korzystają z możliwości umieszczania na koszulkach ,a zatem nie płacą za usługę pozdrawiam.
Proszę o podanie kwot i nazwy klubów które otrzymują dotacje ze spółek miejskich.
Proponuję wysokość stypendiow sprawdzić na stronie UM. Wszystko podane jak na dłoni :)
a stypendia ile wynoszą i ,które kluby otrzymują i w jakich wysokościach
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!