"Wartość korekty nałożonej w wyniku kontroli na miasto to łącznie 60 tysięcy 83 złote."
A chojniakowe wrzeszczą, że 100 tysięcy na referendum to taka straszliwa kwota!
Z tego co wyczytałem ze strony Urzędu Marszałkowskiego to te korekty były w latach 2008 - 2011. W ramach Traktu Wielu Kultur Piotrków uzyskał z UE ponad 16 mln 300 tys., na Platformę przyznali ponad 1 mln 100 tys. zł. Zatem z artykułu wynika, że UE nie przyznała w tych latach 60 tys. zł, które mogła dać. Dobrze rozumuję?
Pewnie ten news tak rzetelnie sprawdzony jak i ten poniżej:
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1994340,referendum-w-piotrkowie-marcin-pampuch-musi-sprostowac,id,t.html#8ca01ba242b0e148,1,3,5
Jeszcze kiedyś będziecie płakać, jeśli Chojniak przejdzie w referendum,zapamiętajcie sobie te słowa,tak śrube przykręci,że sie posramy.
te "błędy" stanowią średnio 0,821% przyznanych kwot. Szczegółowo wygląda to tak:
Trakt Wielu Kultur - dofinansowanie z UE - 16.361.040,03 zł; korekta 40.000,00 zł czyli 0,244%
platforma e-lerningowa - dofinansowanie z UE - 1.160.320,04 zł; korekta 19.000,00 zł czyli 1,637%
oczyszczalnia ścieków - dofinansowanie 130.000.000,00 zł, korekta 755.000,00 zł czyli 0,581%.
Ułatwiając: dostałem od UE 3x po 100 zł na moje pomysły i w wyniku popełnionych błędów muszę oddać w sumie 2,46 zł.
Kwota powalająca na kolana i powodujaca całkowite zawalenie się moje budżetu domowego.
Nie myli się tylko ten kto nic nie robi...
Prawda jest taka,że Piotrków w porównaniu z innymi miastami zwraca minimalne kwoty. To pewnie dlatego, że kary nalicza w Urzędzie Marszałkowskim piotrkowianka, która bardzo kocha nasze miasto, a w szczególności urzędującego prezydenta:-)
Ok. To po co robią takie kołomyje. Się wychodzi i się mówi jak jest ich zdaniem. Kłaniają się podstawy PR:)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!