Podniosą podatki i się zbilansuje. Głosujcie dalej na Razem z SLD.
Ja rozmawiam codziennie z mieszkańcami-którymi się pytam -tymi co noszą berety a jak wiadomo im oprócz kościołów nic nie potrzeba a Pani radna Marlena broni pieniędzy naszych ale w jakim celu tak walczy?szuka potencjalnych wyborców od wieków zawsze opozycja sprzeciwia się rządzącym.Dziwne miasto i radni też dziwaki.
"Mamy też pozytywne wiadomości. Po kilku miesiącach nieobecności Szymon Miazek cały i zdrowy dołączył do kolegów i koleżanek z Rady Miasta" - - - Pozytywne w jakim sensie ? Co takiego pozytywnego o czym nie wiem zrobił ten pan dla EP ? Wniósł jakiś projekt o którym nie wiem a dzięki któremu miasto i mieszkańcy coś zyskali ? W porządku wrócił do zdrowia i bardzo dobrze ale co dalej ?
Co to za ograniczona rada u której wzbudza emocje fakt wzrostu kosztów realizacji inwestycji, przecież to jest normalna kolei rzeczy, kto ma pokryć wzrost kosztów w kraju (wykonawca?, krasnoludki?) jak nie inwestor przecież zawsze tak postępował Pan Kozłowski jak w TBS naprawiał dachy a teraz nagle o tym zapomniał bo został radnym. Może wytłumaczył by elektoratowi skąd u niego taka zmiana spojrzenia na temat wzrostu cen.
Pan Kozłowski wpada na genialny pomysł że biblioteka jest nie potrzebna miastu, nikt nie konsultował z mieszkańcami potrzebę jej budowy to jakim cudem od wielu lat biblioteka była przygotowana do realizacji przez miasto a za tym niewątpliwie przy współudziale radnych (inaczej się chyba nie da?) a może radny Kozłowski nie wie co się w mieście dzieje (może tu nie mieszka?) tylko specjalizuje się w tworzeniu bezsensownych awantur.
Niech budują, niech zaciągają pożyczki pod zastaw i niech piastują zajmowane kierownicze stanowiska w urzędzie miasta i miejskich spółkach aż do śmierci. Zawsze kiedyś odejdą a długi pozostawią swoim następcom. Nie ma się co martwić. Nauczycielom i lekarzom zawsze było i jest za mało.
Wszyscy zachodzą w głowę, komu biblioteka jest potrzebna którą wymyślił lub poparł do realizacji przed laty radny Kozłowski a teraz O TYM FAKCIE ZAPOMNIAŁ i sieje zamieszanie na fali opozycyjnej, bezsensownej krytyki . Jak tu żyć z takim radnym a co ma robić z nimi taki prezydent. Radny niby opozycji a prezydent niby z partii rządzącej niby walczą niby ze sobą ale po co, kto to odgadnie.
Radna Marlena to chyba ostatni radny opozycyjny. Wszyscy się sprzedali Chojniakowi (dla tych, co niepamięć mają PiS wysadził Krzysia na prezydenta).
Mediateka czy jak ją tam zwą miastu byłaby potrzebna, gdyby nie fakt, że za te pieniądze można by było wreszcie zacząć modernizację ciepłowni miejskiej.
Ja chciałbym mieć zimą ciepło w mieszkaniu, a wtedy z przyjemnością przeczytam sobie książkę, niekoniecznie wybraną w biblio(mega)tece.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!