od kiedy politycy mówią prawde, artykuł bez sensu!
Pretensje są na ogół uzasadnione... bo jakoś drogi w jednym powiecie są odsnieżone w drugim nie, w jednej gminie nie ma wiekszych problemów a w innych lepiej nie wychodzić z domu. Mieszkałam kilka lat w Norwegii i tam widac było pracę drogowców. W moim "pieknym" Piotrkowie już niekoniecznie. Na całym cywilizowanym świecie rozjeżdżone błoto sniegowe byłoby na bieżąco sprzątane a jezdnie czarne...no właśnie....cywilizowanym...
I dlaczego wracałeś do tej nie cywilizacji?
Bo wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)))
Ja proponuję narzekać na rządzących a to z tego powodu że rozdają naszą kasę na Darmozjadów i pasożytów . Dam kilka przykładów;Straż Miejska,
Urząd w POMIE, firma PEUK - za super dziury i nie odśnieżone ulice- jestem bardzo ciekaw ile już wydali kasy na akcja zima? a efekty wszyscy widzą.
A co mnie obchodzi co było to jak kiedyś prało się na tarze to jak się ma pralkę Franie to już dobrze...do rzeczy...jeździłam po Piotrkowie prawie całą niedzielę ,po prostu rozgrzanie samochodu, nieważne...rano jak było odśnieżone to tylko raz i koniec. Z trzech pasów np. na ul. Armii Krajowej zrobił się jeden, po południu to samo a wystarczyło żeby jeszcze raz odśnieżyć boli ulic a nie tylko po środku. Pojechałam na stację D&D na ul. Łódzką i zaklęłam pod kościołem na przecie domu pana prezydenta-pięknie odśnieżone, 5 metrów dalej już po łebku... i jak tu się nie wkurzać?, kto kontroluje służby sprzątające w naszym mieście z powierzonych zadań? i jeszcze jedna sprawa proszę sypać i ośnieżać ziemię niczyją róg Polnej i Armii Krajowej od strony zachodniej przy transformatorze(po stronie ZUS dla dociekliwych) tamtędy też chodzą ludzie , ba...tam też jest chodnik.
Nie wolno narzekać, bo Cię zaraz wszyscy mądrzy uświadomią, że "przecież zima jest, a zimą musi być mróz, śnieg i ślizgawica". Co więcej, muszą być utrudnienia w poruszaniu się na drogach i chodnikach. Bo, sorry, taki klimat mamy ;) O "akcji zima" to można opowiadać, opowiadać zwłaszcza latem i wczesną jesienią. A zimą, to miasto do wiosny się już przygotowuje ;)
Wstaję rano, włanczam fajsbóka a tam wszyscy piszą że zima... zaskoczony byłem -jak w temacie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!