Wszyscy narzekają na zespoły i organizacje a prawda jest taka że na wszystko potrzebne są pieniądze! UJK pewnie się wypiął jak zawsze bo oni nigdy nie maja kasy pozostają więc sponsorzy którzy owszem chcą pomagać ale dając swoje produkty a nie kasę którą można przeznaczyć na zespoły taka prawda
W pochodzie oczywiście tak jak w ubiegłym roku przejdzie kwiat młodzieży studenckiej z Uniwersytetu Trzeciego Wieku, w dodatku przywieziony specjalnie na ten cel z Tomaszowa?
PS: Panie Chojniak, proszę zapiąć pasy.
Już czekam na Kękę. Świetnie się bawiłam kiedy byl ostatnio w Piotrkowie i Łodzi.
Studiując tu przed laty brałam udział w wolontariacie np w pogotowiu opiekuńczym a teraz słyszę, ze nie ma tam ani jednego studenta i pytam co robią współcześnie adepci pedagogiki? Tak bardzo się uczą??? Doświadczenie zdobyte jeszcze w szkole - bezcenne..
"To będą Juwenalia przeznaczone dla wszystkich grup wiekowych: dzieci, studentów, emerytów." Uśmiałem się.
jakie juvenalia?? kto jeszcze tu studiuje i chodzi na jakies juvenalia, w zeszłym roku wszyscy pojechali na gorzkowice czy gdzies tam bo grały dużo lepsze zespoły w tym samym czasie i nikt nie pamieta zadnych juvenaliów
Trochę wspomnień. Jakieś 15-20 lat temu Juwenalia były potężną imprezą. Trwały 3 dni od środy do piątku. Występowały zespoły, które wtedy były na topie. Był między innymi Kult, T.Love, Ilussion, Renata Przemyk, Brathanki, Bajm, O.N.A, Lady Pank. Zespoły te dały świetne koncerty i naprawdę było czuć, że to święto studenckie. Później to juz tylko popłuczyny. Zespoły jakieś nie pierwszej kategorii, skrócono Juwenalia, dorzucono jakieś dziwne święta itd. Bez sensu. Kiedyś było inaczej.
Jedynym koncertem wartym wspomnienia w Piotrkowie był występ węgierskiej Omegi w 2017 roku.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!