Lekarz otwiera pacjenta i widzi zdrowy żołądek, śledzionę, przełyk, jelita i co? I żadna lampka alarmowa mu się w głowie nie zapala? No przecież nie robił chyba tej operacji zespół, który pierwszy raz widział na oczy organy. I co, tnie dalej, żeby co, żeby normę wyrobić? A jakby ktoś był zaszantażowany przez osoby trzecie, że ma się takiej operacji poddać to też by okaleczyli zdrowego człowieka? To są ludzie myślący czy roboty?
Przy tak rozległej i nieodwracalnej w skutkach ingerencji w ciało pacjenta nikt nie zweryfikował dokumentacji - to żart chyba jakiś?
Zachowanie lekarzy jest kretyńskie bowiem powinni sami przed zabiegiem dokonać swoich badań i to kategorycznie nawet jak im ta kobieta podała swoje wyniki,ale widocznie chcieli zaoszczędzić na tych badaniach,teraz więc powinni beknąć za to przed sądem cywilnym stosownym odszkodowaniem pieniężnym,sprawa karna raczej nie wyjdzie i umorzą postępowanie.
daj biedakowi wędkę, to dalej będzie głodny... daj mu rybę to zje rybę... ale daj mu wódkę to zje wędkę......
Moim zdaniem każdy szanujący się lekarz powinien sam zlecić wszystkie badania i dopiero potwierdzić diagnozę. A nie opierać się na nie wiadomo jakich wynikach.
Ile razy trzeba badać pacjenta przed operacją???? pięć? dziesięć ? Odbierając wyniki, za każdym razem mogłaby je fałszować. Może tajną pocztą specjalną powinny być wyniki przewożone przez konwojentów ?
No proste, odbieram wyniki od jednego lekarza i idę z nimi do drugiego. Po drodze mogę wszystko.
Jakiś czas temu miałam operację ,do szpitala poszłam ze swoimi badaniami ,ale wszystko miałam robione od nowa .Po za tymi płatnymi ,miałam nowe badania.Jeszcze żyję ....chyba trafiłam na lepszego ,,fachowca,, ;)
Chcącemu nie dzieje się krzywda!
;)
Niektórzy tatuują sobie całe ciała z gębą włącznie, inni "modyfikują" albo wręcz obcinają sobie uszy i nosy. I przecież nikt ich nie żałuje, prawda? Rozmaite celebrytki wycinają sobie nawet żebra. A ta panna postanowiła bardziej zaszaleć i pozbyć się nieco bebechów. Jej wola, jej ciało, jej zdrowie. Powinna się cieszyć, że nie musi zwrócić kosztów tej zupełnie zbędnej operacji.
A kogo to obchodzi? Czy to upoważnia ją do robienia innym ludziom kłopotów prawnych?
Mi jej nie żal.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!