Co ma piernik do wiatraka? O czym My mówimy ? O tym że jest to jeden z najgorszych szpitali ?czego bronicie? A raczej Kogo? Lekarzy? No gratuluję!!! Stać Was na dawanie w łapę, ? Porody zabiegi wizyty przyspieszone? Wszystko załatwiane z koperta? No to Mamy samych bogaczy w mieście !!!a niby bieda!!! Jest to świetny pomysł i powiem szczerze że lekarzom chodzi o kasę ciepłe posadki i nic nie robienie !!!!
Zgadzam się !!!chcę pójść do kompetentnego lekarza który z powołania będzie Mnie leczył a nie tak jak to robią lekarze w tym szpitalu !!!do brania kasy pierwsi do leczenia ostatni !!!zamknąć to i zrobić jeden! I jeszcze jedno -z tych lekarzy tacy specjaliści że strach tam zostać ! I wiadomo dlaczego protestują? Bo Kto zatrudni takich typów? Od siedzenia i nic nierobienia? Sorry ale Nikt !!!
Niech się za robotę wezmą !!!bo ludzie na Sorze czekają !a nie się za protesty biorą !kasy jeszcze malo? Oni za najniższą krajowa ! Zrobili umieralnię z tego szpitala !
Nie rozumiem oburzenia lekarzy z Roosevelta. Co im zostanie? Ginekologia, położnictwo, pediatria!! Chciałoby się rzec ze powstanie drugie CM Żelazna (jak w stolicy, dawna Zośka). Nie muszę mowić o poziomie leczenia, standardach rodZenia. Ale poziom dydaktyczny nie ten... Gdyby chcieli to nie musieliby narzekać. Ale jak mawiają pielęgniarki do pacjentek: co pani myśli ze pani jedna jest na oddziale... To nie mam nic do dodania..
Przegłosowane zmiany nie mają nic wspólnego z bezpieczeństwem pacjentów lecz są jego zagrożeniem.
Mam kilka pytań:
Czy po połączeniu rzeczonych oddziałów w Piotrkowie będzie taka sama ilość łóżek na kardiologii i chirurgii jak do tej pory?
Czy po połączeniu chirurgii w Piotrkowie będzie taka sama ilość sal operacyjnych jak teraz?
Czy będzie centrum stymulatorów na "nowej" kardiologii?
Do dziennikarzy - takie pytania trzeba jak najszybciej zadać!
A czy Pan obecny dyrektor PZOZ to nie likwidował już jakiś instytucji w powiecie?
niedawno na tym forum przewidywano, że nowy PO dyrektora szybko rozwali ten szpital na Roosevelta
Skoro władze powiatu nie potrafią sobie poradzić z nierentownym szpitalem, to niech się połączą z kamieniołomami bo i tak do niczego innego nie nadają się.
A propos nierentowności to po kiego remontowana była klatka schodowa, czy to jakiś nowy rodzaj zarządzania nierentowną instytucją ?
Jak już wcześniej pisałem odnośnie bezdomnych na Armii Krajowej stoi budynek który się strasznie marnuje, napis na nim głosi ZUS, otóż budynek jest nowoczesny, ma duże powierzchnie, dysponuje podziemiami. Może by tak nieśmiało zaproponuję, wykurzyć nierobów i przekształcić tenże budynek w szpital....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!