Niech se budują za Pilicą, a nie piotrkowską wodę bezprawnie ciągnąć. Na działkach i ośrodkach wody za dużo biorą im korek przykręcić. Z zalewu mogą tak jak łódź kiedyś.
Niestety przepowiednie się spełniają, kiedyś usłyszałem że będziemy prowadzić wojny o dostęp do wody pitnej i już się to dzieje na razie w formie przepychanek między urzędnikami. Jak na razie jest to nasza najblizsza okolica Piotrków- Sulejów. Czas pokaże co dalej nastąpi. Niestety cierpią również na tym mieszkańcy Piotrkowa którzy mają domki na ośrodkach, jak również którzy się wybudowali w gminie Sulejów.
Znowu nie wyszło. Pora się pakować i wracać do szkoły dzieci uczyć.
Mnie bardziej interesuje któryż to z włodarzy Trybunalskiego grodu wybudował ujęcie wody i kilka studni głębinowych w Uszczynie??? Przecież te budynki, studnie,działka, ogrodzenie, urządzenia kosztowały pewnie miliony złotych.Mam pytanie do prokuratury czy ten człowiek jeszcze siedzi czy już wyszedł z więzienia?
Ponowne ośmieszenie się wójta co do tej sprawy. Owszem woda przydałaby się ale nie jest tak złe jak mówią. W tym przypadku jestem po stronie UM PTB
To pan burmistrz myślał że tak może wejść wszędzie i kłódki rwać to w Sulejowie też tak otwiera drzwi i furtki do mieszkań bo se wymyślił No przecież jest jakiś właściciel
Ta akcja to jeszcze w ramach "Trybunałów Uśmiechu" ? Nie to chyba jednak z gatunku bardziej absurdalnego humoru rodem z Monty Pythona.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!