Gdyby Elektrownia albo Kopalnia były w Pierdziszewie Bocznym, to wtedy właśnie ta gmina byłaby na pierwszym miejscu, a nie Kleszczów. Forsa z podatków i tyle. Samorząd ma tu niewiele zasług, albo i nawet żadnych.
Zaskoczeniem jest 3 miejsce Ostrowic. Swego czasu byłem tam częstym gościem i byłem też obserwatorem powolnego upadku tej gminy. Ciekawe, co się zmieniło? Wie ktoś coś?
Kleszczowianie i jak również Bełchatów powinni wystawić pomnik Gierkowi za to ,że kopalnię i elektrownię "umieścił" w tamtym rejonie. W grę wchodził również Złoczew. Złoże o podobnej wielkości ,a zaważyła tu dość gęsta sieć osadnicza- mniejsza w okolicy Bełchatowa. Jak widać powoli się wraca do Złoczewa.
GALu wyjechałeś i sytuacja się poprawiła, gdzie teraz jesteś ? Może w Piotrkowie ? To wyjedz lepiej :):):):)
- nigdzie nie wyjeżdżałem - od 30 lat jestem w tym samym miejscu. Sądzę, że pomyliłeś mnie z kimś innym. A nawet zaryzykuję stwierdzenie - jestem pewien.
Obawiam się, że u nas w Piotrkowie, nasze obecne władze, nawet takie dobra by zaprzepaściły ;)
Dlaczego zaraz zaprzepaściły?!Ustawiali by siebie i swoje rodziny gdzie tylko by się dało!
A za pieniądze z podatków kupiliby 15 peugeotów 508, postawili 30 sygnalizacji świetlnych na skrzyżowaniach, czynnych oczywiście przez całą dobę i wybudowaliby 60 fragmentów ścieżek rowerowych po 100 metrów, niepołączonych ze sobą.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!