A lokalni biznesmeni tworzą jakieś nowe miejsca pracy,nic o tym nie słyszałem?Wdają się tylko w burdy typu "referendum" które do niczego dobrego dla EP nie doprowadzają.Jest kilka firm w EP które powstały nie dzięki układom ale ciężkiej pracy właścicieli,firmy te powinny być wzorem do naśladowania mam tu na myśli "POLANIK" Sp. z o.o."ARBUD",EMERSON,SULIMAR.To przedsiębiorcy powinni tworzyć nowe miejsca pracy,w dużej mierze to na nich spoczywa ten obowiązek.
Chyba Twoje życzenie się spełnia,firma COOPER STANDART z ul.Dmowskiego zaczyna na dniach rozbudowę zakładu,powstanie nowa hala produkcyjna a co za tym idzie nowe miejsca pracy,a puki co to przy wznoszeniu nowego obiektu dziesiątki ludzi znajdzie zatrudnienie.Pozdrawiam.
A co tam słychać u macierewicza? rozwiązał już zagadke zaginionego Boeinga 777 z Malezji?
Cieszy mnie to bardzo, życzę firmie COOPER STANDARTi wymienionym wcześniej piotrkowskim firmom nawiązania z Hearingiem walki o miano największego pracodawcy w mieście.
Słusznie, ale w wyścigu o miejsca pracy wygrają te miasta w których są przygotowane tereny inwestycyjne, scalone z planem zagospodarowania przestrzennego i uzbrojeniem, gdzie nie trzeba negocjować z kilkunastoma właścicielami działek ale z jednym właścicielem czyli z miastem.
W folderze http://www.piotrkow.pl/download.php?id=874 na stronie 8-ej jest wspaniała oferta ciągle i stale w "przygotowaniu" może magistrat wreszcie by ją przygotował!
Piles nie pisz to cale EPI to byli mieszkancy tego jak to nazywasz miasta z tym ze stac ich na postawienie domu i wyprowadzenie sie z paczki zapalek bo Hering zapenia dobra place i stabilne stanowisko tylko duren zostaje w swojej szufladzie w bloku jesli stac go na dom pod miastem i majac takiego wsioka jak ty za sasiada tez bym sie wyprowadzil.
Dla ciekawych polecam skopiować listę do arkusza kalkulacyjnego. Można ciekawe fakty sobie wyciągnąć. Ktoś napisał żeby porównać gminy podobne sobie. No to wybrałem miasta wydzielone na prawach powiatu. Jest ich 65. Pierwszy Płock z miejscem 32 w rankingu i kwotą 3060,60 zł. Druga Warszawa, trzecia Dąbrowa Górnicza. Ostatni (65) jest Grudziądz w rankingu 916 i kwotą 1098,44. Piotrków jest 45.
W woj. Łódzkim oczywiście pierwszy jest Kleszczów, potem Rząśnia i trzeci Szczerców. Ostatni jest Aleksandrów 177 z kwotą 521,67. Piotrków jest 31.
W powiecie piotrkowskim ( z miastem) Pierwszy Wolbórz z kwotą 1632,91, druga Grabica, trzecie m. Piotrków. Ostatni Aleksandrów.
A tymczasem w Radomsku: http://www.radomsko24.pl/m/articles/view/Kolejna-inwestycja-w-strefie-PRT-Radomsko-rozbudowuje-zaklad
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!