Choćby bardzo intensywnie myśleli,to i tak nic nie wymyślaą.
brawo wolbórz z panią Burmistrz - 234 miejsce, nie spodziewałem się
Jedno jest pewne,jasnowidzem nie jestem.A jak myślisz kolego,koleś który skończył polibudę jest lepszy czy gorszy od tego który ukończył kurs marksizmu-leninizmu?Bo tacy osobnicy bywali już na tym miejscu.Piszesz o Radomsku,Tomaszowie Maz,,Łodzi,itd.a wielu mieszkańców tych miast przyjeżdża do pracy właśnie w EP,kto pracuje na budowach w naszym mieście to już mówić chyba nie muszę,ale powiem,95% to mieszkańcy czworaków a gdzie są piotrkowianie?Myślę że Ci najbardziej operatywni znający jęz.obce dawno już wyjechali z tuskolandu a za nimi wciąż podążają Ci mniej zaradni u których znajomość jez.angielskiego zaczyna się i kończy na słowach coca cola i marlboro.U Hearinga na parkingu autka z rej,EOP,ETM,EPI,EPI,EPI,EPI,itp.okupują cały potężny parking.EP kolonizuje wiocha,buractwo pleni się strasznie,szpiegowanie,donoszenie na chłopaków z miasta jest powszechne,wiem co pisze.Gdzie jesteście ziomale moi?
Jaki ranking,co Ty bredzisz? Ja ponoć jestem ślepy a Ty do mądrych to na pewno nie należysz.
97-300... nie interesuje mnie to co skończyli poprzednicy świątobliwego, to już historia. Powinniśmy się skupić na kolesiu, który teraz zajmuje ten stołek, i który jak widać potrafi tylko robić dobry PR.
Facet został prezydentem tego miasta w dość młodym wieku, czyli jak dla mnie to taka osoba powinna być kreatywna, idąca z duchem czasu, a nie bawić się w kulturę i turystykę, bo z tego nie ma pieniędzy. Nie żyjemy w Hiszpanii, żeby myśleć Z TURYSTYKI BĘDĄ PIENIĄDZE.
A tak uważam, że na polibudzie (przecież wyższej szkoły prywatnej nie skończył i nie płacił za oceny w postaci czesnego) uczą logicznego myślenia, przecież po historii to nauczyłby się zapamiętywania dat i długich tekstów. Oczywiście jest spora grupa osób kończących studia humanistyczne, którzy potrafią myśleć logicznie.
Zgadzam się, że w Piotrkowie pracują ludzie, którzy mieszkają w rejonach EOP, ETM, EPI, bo widać, że CHCĄ PRACOWAĆ, a nie stać pod sklepem z piwem lub korzystać z dobrodziejstwa ZUS-u. A poza tym autka z rejestracją EP stoją na parkingu instytucji państwowych w tym mieście.
A w swojej wcześniejszej wypowiedzi chciałem nakreślić, że miasta, które wymieniłem rozwijają się przemysłowo. Przecież to przemysł przynosi dochody, a nie urzędy. Urzędnik jest konsumentem (nie produkuje i nie sprzedaje wyrobów), to człowiek pracujący w zakładzie produkcyjnym napędza gospodarkę, i przynosi dochód. Więc w taki sposób miasto powinno się rozwijać, no ale widać, że inne miasta potrafią, a to nie potrafi, no ale skoro urzędas nic nie robi i nie potrafi przyciągnąć inwestora to tak jest!!!!
Niby nic odkrywczego ale trudno by mi było nie przyznać Ci racji.Pozdrawiam.
Panowie i Panie
Może pierwsi jesteśmy w ilości
kościołów i marketów ?
Gdzie to sprawdzić ? he
97-300... to nie miało być odkrywcze, no może dla świątobliwego i jego urzędników jest/będzie to odkrywcze.
P.S. Dzięki za przyznanie racji :)
Jak dla mnie lepszy jest ten który potrafił ściągnąć do miasta dużego inwestora, za którego kadencji powstał spory kawałek dwujezdniowej obwodnicy, w aeroklubie pojawił się betonowy pas startowy, który zapoczątkował kompleksowe remonty ulic zamiast praktykowanego ubijania gumofilcem jakieś szlaki w dziurze. Posiadany dyplom mnie nie interesuje - może żadnego nie posiadać. Jeżeli jednak po marksizmie potrafią takie rzeczy załatwiać to jestem za!!!!
Życzę p Chojniakowi załatwienia takiego inwestora jak wzmiankowany Hearing, budowy obwdnicy takiej jak Miast Partnerskich i pozostawieniu następcy przygotowanych projektów remontów Łódzkiej, Armii Krajowej (od Sikorskiego do Łódzkiej) i Słowackiego do Owocowej
Jedyna zasługa Chojniaka to ożywienie starówki ale bez zaplecza w postaci nowych miejsc pracy to jest jakby kupowanie nowego garnituru gdy w podeszwach dziury a gacie również podarte. Ten brak zaplecza mści się już na Starym Areszcie (który tak miał ożywić starówkę a stoi w połowie pusty), na zawieszonych projektach Octowni, czy Manufaktury. Również w Focusie są puste boksy.
Rozwój miasta to przede wszystkim stwarzanie możliwości zdobywania środków na zaspokajanie potrzeb. do takiego miasta będą ściągać nowi mieszkańcy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!