A kiedy odpowiedzialność karna za swoje błędy urzędnicze przez które niekiedy ludzie mają zrujnowane życie a nikt nie ponosi odpowiedzialnosci
Selekt - ja w porównaniu do osadzonych codziennie ciężko pracuje, wstaje o 5 układam plan dnia i jadę do pracy zmierzyć się z rzeczywistością która nie jest kolorowa, życie kopie po dupie od świtu do zmierzchu trzeba pracować żeby zapewnić byt rodzinie a taki degenerat jeden z drugim okradnie niewinnego człowieka na ulicy bo mu się nie chcę do roboty iść i co dostaje za to ciepła cele jedzienie, a czlowiek chory na wolności niema gdzie mieszkać za co żyć bo zdrowie niepozwala mu o siebie zadbać i co tamci leżą w celi do góry Ch..jem 20godzin dziennie i nic nie robią zamiast wykorzystać ich do czegoś pożytecznego to karza im siedzieć na dupie. Ja niezamierzam iść do wiezienia jestem dobrym człowiekiem i nie robię takich głupot jak inni.
Do 97-300 ten Pan to akurat prezentuje trzezwe podejście do durnego pomysłu nadgorliwego ministra wazechsprawiedliwosci
Na 2 tyg.do więzienia,to i ja bym poszła!Odpoczynek na maxa!Wyspanie się i niemyslenie o niczym! Zyc nie umierac!
Osadzenia powinni wykonywać pracę na rzecz poprawy jakości i funkcjonowania gospodarki jak i calej ziemi , najgorsze najbrudniensze jak np segregacja śmieci na wysypisku. Lub czyszczenie zbieranie śmieci z ulic A nie na wroniej siedzą sobie za kratkami maja śniadanie obiad kolacje spacer prysznic siłownię a za murami ludzie ciężko pracują segregujac np śmieci albo oddzielaja plastyk od metalu na zlomie ciężko pracują na garnuszek chleba gdzie ponad tysiąc zł z ich pensji zabiera państwo na utrzymanie w zakładzie karnym ludzi to jest chore państwo.
Proponuję aby w ramach rekonesansu sam minister sprawiedliwości i prokurator generalny w jednym, osobiście przetestował klapsa i zawiasy w jednym.
Czyli co? Uważacie że ludzie którym sie noga podwinie nie, maja co jeść i dlatego ukradną albo popełnili błąd powinni iść siedzieć z łajdakami i degeneratami? Co jest z wami wszystkimi. Skąd ta znieczulica. Zamiast pomagać każdy tylko sie cieszy jak innemu jest gorzej. I najlepiej za drobny błąd niech idzie siedzieć.
Rozmowa 2 polityków:
-słuchaj, dlaczego jest tak ze wiecej pieniedzy przeznaczamy na utrzymanie wiezniow zamiast np. przeznaczyc te pieniądze na przedszkola ?
- a jak nas zamkną to myślisz ze będziesz siedział w więzieniu czy przedszkolu?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!