Wolniej?? Zapraszam piotrkowian na wycieczkę na Pomorze. Tam byście mogli się nauczyć kultury jazdy po mieście. W Piotrkowie boję się o dzieci codziennie, styl jazdy sporej części kierowców przypomina wyścig szaleńców. Armii Krajowej i Aleje 3 Maja- to przejścia bez świateł, przez które trzeba się przedostać, żeby dotrzeć do MOKu czy Jaskółczyna. To pierwsze dwupasmowe- nigdy nie wiadomo, czy kierowca z drugiego pasa zatrzyma się, nawet kiedy jakimś cudem kierowca z pierwszego pasa to zrobi. Nigdy nie widziałam tam żadnego patrolu policji czy SM, a korzystam z tych przejść 13 lat. Czy nie można tam wysłać patrolu pieszego. Zresztą mógłby się on również przespacerować chociaż raz w miesiącu wokół kwadratu (tu policja nawet nie ma odwagi zwolnić autem), czy wzdłuż starej Belzackiej- kiedyś to była po prostu piękna kasztanowa aleja, którą się chętnie spacerowało, odkąd zakotwiczył tam wiadomy sklep, jest na niej więcej kapsli, tłuczonego szkła i sików, niż gdziekolwiek indziej. Czy przynajmniej sklep płaci z tego tytułu zwiększone podatki?
Wolniej...wczoraj pirat drogowy przejechał mi psa!!!:( Biedactwo nie miało szans na ucieczkę a kierowca nawet się się nie zatrzymał , nie zwolnił!!!NIC!!!Kierowcy jeżdzą coraz szybciej i to po osiedlowych ulicach!! gdzie najczęściej parkingiiem staje się chodnik równoległy do jezdni i nie widać nic czy cokolwiek nadjeżdża. Kierowca też nie ma możliwości zahamowania gdy np coś wybiegnie na drogę! Ludzie to co się dzieje ostatnio przekracza jakiekolwiek granice by np ulicą Kołłątaja pędzić 110 km/h!!
Pana kierowcę który zabił mi wczoraj psa na Kołłątaja pozdrawiam!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!