proponuję zapoznać się z art. 216 kk, pomiędzy wyrażaniem opinii, a ubliżaniem jest cienka granica i drogi panie "piotrk" właśnie ją pan przekroczył...
Fotoradar na stanie SM był i było wiadomo, że w końcu projekt rozporządzenia wejdzie w życie, ani nic nowego, ani strasznego... jeździłam szybko, jeżdżę szybko i dalej tak jeździć będę, ale to wcale nie oznacza, że nieostrożnie, stawianie problemu na zasadzie "bo wszyscy powinni jeździć po mieście 50-tką" jest cokolwiek... śmieszne? tendencyjne? no nie wiem... na pewno w praktyce niewykonalne.
Ooo, następna miszczyni kierownicy co to jeździ po mieście "szybko ale ostrożnie". Raz już taka jedna "miszczyni prostej" wylądowała na moim zderzaku...
Proponował bym, aby wszystkim którzy przyznają się publicznie do przekraczania prędkości odbierać prawo jazdy. Fotoradar na Kopernika i strzelać foty takim "esłonkom" aż im kasy na koncie zabraknie.
było nie hamować na żółtym :-) moje autko ucierpiało dwa razy i niestety byli to :miszczowie"... możesz mi wierzyć lub nie, ale zawsze hamuję na czas, przepuszczam nawet pieszych na przejściach i uważam na rowerzystów, można i nieco szybciej, i kulturalnie, i ostrożnie...
i pozdrowionka dla "w czerwonym", ja też jeżdżę z radiem, bajo :-)
dla Ciebie również,do usłyszenia na 19.
Jakież to typowe dla "szybkich i ostrożnych". Takich "szybkich i ostrożnych" się najwięcej wyciąga po rowach przy trasie. Weź poprawkę na to, że nie jesteś nieomylna i pewnego dnia te 15 km/h zaważy na czyimś życiu (oby nie przypadkowej osoby).
Niestety, CB radio to zacne narzędzie, szkoda tylko że w taki sposób wykorzystywane. Efekt tego będzie taki (już pojawiają się takie głosy), że przez takie właśnie używanie, nasze państwo zakaże w ogóle posiadania CB albo będzie ono koncesjonowane.
skoro
to po co kogoś krytykujesz za hamowanie na żóltym
[cytat="maddox"]najwięcej wyciąga po rowach przy trasie.[/cytat
przepraszam, ale chyba na tym skończymy dyskusję, bo moje doświadczenia nie sięgają aż tak daleko, nie mam w zwyczaju leżeć w rowie przy trasie :-)
Masz rację, lepiej skończmy bo najbardziej na drogach mnie irytują właśnie ludzie, bezgranicznie ufający swoim własnym umiejętnościom, którzy uparcie twierdzą że jeżdżą "szybko ale ostrożnie".
Czarnuchy do pilnowania porządku w mieście a nie do łupienia kierowców, do tego zostali powołani. Od oceny prawidłowości jazdy jest policja oraz inspekcja (krokodylki).
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!