metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
alek ~alek (Gość)02.06.2013 09:37

Te "dwa tygodnie" zbliżają sie nieuchronnie a tu ZERO informacji...

00

Sonny Boy Williamson ~Sonny Boy Williamson (Gość)02.06.2013 21:25

"alek" napisał(a):
Te "dwa tygodnie" zbliżają sie nieuchronnie a tu ZERO informacji...

Po co Ciebie, czy mnie, czy takich jak my informować?
Myślisz, że panów z GDDKiA cokolwiek obchodzi jak długo pokonasz drogę z Piotrkowa do Sulejowa albo to, jak przez najbliższy ROK będzie wyglądało życie w Sulejowie?
Tak - ROK!

00

maniek ~maniek (Gość)05.06.2013 11:16

Przydała by się pomoc "wojskowych jednostek odbudowy", celem zbudowania zastępczej przeprawy, ale te chyba mogą działać jedynie w przypadku klęsk żywiołowych, a nie remontu...

00

maniek ~maniek (Gość)05.06.2013 11:27

doczytałem że w Malborku na Nogacie na czas remontu mostu będzie most zastępczy stawiany właśnie przez Wojskowe Jednostki Odbudowy czyli ze środków Ministerstwa Transportu lub MON... ciekawe dlaczego u nas nie planują takiego rozwiązania? może za słabo domagamy się swojego?

00

SyBor ~SyBor (Gość)06.06.2013 13:51

Słyszałam, że wykonawca odstąpił od umowy i że robót na moście nie będzie przynajmniej przez najbliższy rok. Możliwe to? Ktoś coś słyszał? Podobnież w każdej plotce jest odrobina prawdy ;)

00

timig ~timig (Gość)06.06.2013 14:28

"SyBor" napisał(a):

Słyszałam, że wykonawca odstąpił od umowy i że robót na moście nie będzie przynajmniej przez najbliższy rok. Możliwe to? Ktoś coś słyszał? Podobnież w każdej plotce jest odrobina prawdy ;)

ja bym się jednak nie cieszył... oczywiście pierwszy wykonawca firma "Fart" z Kielc nie podpisała zapewne umowy i wybrano ofertę firmy "Skanska" z Warszawy - informacja o wybraniu drugiej firmy - 17 maja 2013 roku, zanim podpiszą umowę, zanim przekażą plac budowy, zanim zaczną... akurat na środek wakacji :)
http://www.gddkia.gov.pl/ajax/zamowieniePubliczneSzczegoly.php?id=17319&lang=pl

Komentarz był edytowany przez autora: 06.06.2013 14:32

00

Sonny Boy Williamson ~Sonny Boy Williamson (Gość)07.06.2013 13:11

"timig" napisał(a):
zanim podpiszą umowę, zanim przekażą plac budowy, zanim zaczną... akurat na środek wakacji :)
http://www.gddkia.gov.pl/ajax/zamowieniePubliczneSzczegoly.php?id=17319&lang=pl[/cytat]
Oj, żeby tylko wakacje były problemem...
Skończą na wiosnę w przyszłym roku - o tym już wspominałem w poprzednim moim wpisie.

00

maniek ~maniek (Gość)20.06.2013 08:42

Plac budowy został przekazany wykonawcy już 3 czerwca... czekają tylko aż woda opadnie i skończy się rok szkolny... czyli prawdopodobnie w przyszłym tygodniu zacznie się remont... NIESTETY jedyna organizacja ruchu jaka będzie to wahadełko... więc od przyszłego tygodnia radzę omijać sulejów szerokim łukiem przez Tomaszów Maz.(jadących trasą Piotrków-Radom) lub przez Przedbórz (jadących trasą Piotrków-Kielce)

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat