Budowa "ścieżek rowerowych", które są tak naprawdę częścią chodnika o innym kolorze kostki brukowej, a na dodatek w dziwnych miejscach zaczynają się i kończą dla wielu rowerzystów oznacza jedno: wolno jeździć po chodniku! Taka praktyka połączona z przejeżdżaniem przez przejścia dla pieszych jest dzisiaj w Piotrkowie niestety powszechna!
Na Al. Sikorskiego często są wyścigi samochodowe w godzinach wieczornych!!!
Czy wzrost poziomu ignorancji w społeczeństwie może mieć coś wspólnego ze spadkiem czytelnictwa ?
Kierowca to nie powinien mieć zadnych wyrzutów sumienia wpieniczył mu się baran nieoświetlony pod koła i tyle jeśli przeżył to oby nie został kaleką , a jeśli ma zostać kaleką to.....
Mozna sobie mówic do woli ,sam tu co dzień jeżdże i widac jka rwerzysta jadąc w tym samym kierunku chodnikiem na równi ze mna i zawija prosto na przejscie przejeżdżajac ,zatrzymałem sie tuz przy nim trobiąc to idiota jeszcze łacina sypie o co mi chodzi ,rowerzyscie na przejsciu przejeżdżać nie wolno chyba ,że jest ścieżka rowerowa ,sami sie prosza aby ich stuknąć a później winny kierowca .Sam czesto chodze ale nie wchodze nikomu pod samochód by zmuszac do hamowania .Zapomnieli jak w szkole uczono nim wlezie na pasy co trzeba zrobić?
Tytul powinien byc-
Spotkalo sie dwoch debili na drodze
Jestem i rowerzysta i kierowca.Nie zawsze przestrzegam przepisow,ale nigdy nie stwarzam zagrozenia.Mieszkam kolo tego skrzyzowania i w sobote o 21 jest tam juz nieduzy ruch,ale to duze skrzyzowanie i trzeba byc ostroznym.Nigdy nie przekraczam predkosci przejezdzajac tamtedy.Wina obydwu,choc bardziej rowerzysty,ale ukaralbym po rowno.
Rowerzyata zoatal zbadany na zawartosc alkoholu a kierowce jak zlapia to i tak sie wymiga jak nawet byl pod wplywem.....!!!!! Taka sprawiedliwosc !!!! Jezeli jeat nagranie powinno byc widac rejeatracje! Darujcie sobie zbedne kometarze!!
Rowerzysta jechał na czerwonym i to jego wina ewidentnie więc niech nie ma żalu do kierowcy. A po drugie nie jeździ się rowerem po pasach. Poza tym rowerzysta nie jechał na światłach i nie był dostatecznie widoczny.
znajomy głos p. Magdy haha, ale do rzeczy. Zarówno rowerzysta jak i kierujący samochodem osobowym, są winni. Widać z filmu, że rowerzysta nawet się nie obejrzał tylko po prostu wjechał na przejście dla pieszych, kiedy było czerwone światło. Kierujący mercedesem na 100% nie jechał z dopuszczalną prędkością jaka obowiązuje w obszarze zabudowanym oraz nie zachował szczególnej ostrożności zbliżając się do przejścia dla pieszych jak i skrzyżowania. Kto jest winny? Obaj są winni, ale kierowca samochodu osobowego w szczególności. Być może dobrym rozwiązaniem był by montaż kamer rejestrujących na skrzyżowaniach? Jestem dobrej myśli i wierzę w to że Policja zadziała szybko i znajdzie delikwenta!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!