Może w ogole niech zlikwidują cisze nocną, a jakieś pijusy sie bedą mogły pruć jape całą noc. Na takie pomysły to tylko czerwoni wpadaja.
Będąc na miejscu mieszkańców Starego Miasta, też bym wolała ciszę w nocy. A będąc na miejscu organizatorów i uczestników imprez miejskich, wolałabym nie mieć takich utrudnień, typu koniec imprezy o 22:00. Tak źle, i tak niedobrze ;)
Pojęcie "Cisza nocna" w regulaminach spółdzielni czy w ustawach miejskich czy gminnych, w skrócie mówi o ciszy w godzinach nocnych (w konkretnie ustalonych godzinach). Natomiast nie oznacza, że poza ustalonymi godzinami ciszy lokator w bloku czy podchmielony jegomość spacerujący po starówce może robić co chce! Jest jeszcze pojęcie zakłócanie miru domowego oraz zakłócanie porządku publicznego.
Po raz kolejny widać jak na dłoni brak podstaw znajomości prawa przez naszych radnych.
Nasi Radni zapomnieli o konstytucji art 47 , kodeks wykroczeń art 51 i miejscowym planie zagospodarowania terenu który sami uchwalili . Parodia ! Dajcie ludziom nowe mieszkanka i wtedy balanga 24 non stop . Może sama skorzystam
Jak tak Krzysiu dba o interesy pubów w Piotrkowie to niech je sobie weźmie do siebie na łódzką bo ja już mam dosyć wysłuchiwania darcia ryja przez zapijaczone gęby piotrkowskiej "elity"...
Bronek po uchwaleniu skrócenia ciszy nocnej, mam nadzieję, że przeprowadzisz się z rodzinką w okolice Rynku - tak dla przykładu.
Liczę na to, że ci panowie po takich deklaracjach przeprowadzą się w rejony gdzie chcą skrócić cisze nocną. Taki gest, że nie komuś robią problem tylko sobie. Bo czemu oni (i inni popierający radni) mieliby spać spokojnie, skoro ktoś inny będzie miał zakłóconą ciszę. Wierzę, że to ludzie honoru.
;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!