metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)28.11.2019 18:44

Nie mogę pojąć,jak ludziom nie szkoda pieniedzy na to świństwo,rocznie wydają tyle,ile kosztuje fajny wyjazd wakacyjny,czy cokolwiek innego.Palacz okrada rodzinę,kupując codziennie paczkę fajek-za to by cos dzieciom kupil.Do tego caly smierdzi,fuj

20

gość ~gość (Gość)27.11.2019 15:56

Moja babcia w ciągu całego swojego życia nie zapaliła nawet jednego papierosa, a zmarła już kilka lat temu na chorobę płuc. Dziadek palił przez kilkanaście lat i nie ma żadnych oznak choroby układu oddechowego. Jak zatem wyniki badań przystają do rzeczywistości?

12

Pierre D. ~Pierre D. (Gość)27.11.2019 22:52

Ale po co ten udawany lament? Po co ta hipokryzja? Przecież palacz to dla państwa obywatel idealny. Nie dość, że dzięki ukrytym w cenie papierosów podatkom odprowadza do budżetu więcej niż niepalący o tych samych dochodach, to jeszcze umiera wcześniej zwalniając ZUS z wypłaty zobowiązań emerytalnych.
Pamiętaj obywatelu: paląc rujnujesz swoje zdrowie, ale nie paląc rujnujesz kraj!
Nałogowi palacze powinni być odznaczani medalami przez ZUS i skarbówkę.

Cytuję:
a koszt leczenia chorób spowodowanych paleniem w ciągu najbliższych 20 lat może kosztować Polskę 200 mld zł

I to jest jeden z wielu argumentów za LIKWIDACJĄ publicznej służby zdrowia z PRZYMUSOWYMI składkami! Człowiek, który MUSI płacić ten zdrowotny "abonament" jest mniej skłonny do dbania o własne zdrowie, bo zakłada (poniekąd zupełnie słusznie), że ewentualne leczenie mu się zwyczajnie należy.

00

gość ~gość (Gość)27.11.2019 11:46

Ja nie muszę palić wiem że jak bym chciał to bym rzucił

03

gość ~gość (Gość)27.11.2019 08:13

A durna młodzież pali ile wlezie a potem będzie płacz bo np niepłodni...

51

merlin monroł ~merlin monroł (Gość)27.11.2019 11:38

ale jak to?! kobieta z petem nie jest sexy? szczuplutka, pożyczy ognia, albo sama da zapalić, łatwiej ją poderwać

04

gość ~gość (Gość)27.11.2019 10:03

Już wole umrzeć od fajek niż od raka.

15

gość ~gość (Gość)27.11.2019 09:27

Jeżeli ktokolwiek myśli że może przekonać palacza do tego żeby nie palił, to się nie uda. Póki człowiek sam nie zrozumie, nie zbrzydnie mu , albo nie będzie miał dość to sam nie rzuci

60

dsa ~dsa (Gość)27.11.2019 09:13

życie to i tak loteria,można nie pić nie palić a i tak zginać w wypadku wiec whats the point??

53

gość ~gość (Gość)27.11.2019 09:02

Mój dziadek gdyby kiedyś nie umarł to by jeszcze długo żył

50

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat