To są niestety puste frazesy, bo jeden hierarcha nic w tej sprawie realnie nie zdziała, skoro znakomita większość kleru umoczona jest w politykę i w zasadzie jawnie wspiera prawicowych kandydatów, często udostępniając im ambonę do wiecowania. Jeden Ryś wiosny nie czyni.
Mądrego i wiernego Ewangelii, a nie polityce, kapłana zawsze warto posłuchać z nadzieją i życzyć zdrowia oraz wielu osobistych sukcesów w pokonywaniu przeszkód
i niebezpiecznych zakrętów, których ostatnio tak dużo nagromadziło się na drodze wiodącej do Chrystusa.
A to ciekawe co mówi kardynał Ryś. Rozumiem, że zadzwonił również do księży, którzy z czekami w rękach pozowali z panem jeszcze posłem Lorkiem?
Jedna z parafianek opublikowała list jaki wysłała do proboszcza w Sulejowie w którym wyraziła oburzenie jego politycznymi kazaniami.On sugeruje ludziom na kogo mają głosować i od dawna jest przyjacielem posłów PiS,którzy goszczą na herbatkach na plebanii razem z Burmistrzem,który jest jego przyjacielem .To samo było przed wyborami samorządowymi.Wyrażne sugestie
Mowa,trawa.Ksieżoszki nie mówią na kazaniach wprost na jaką partię ludzie mają głosować,ale sugerują, że wierni powinni głosować na tych kandydatów, którzy realizują społeczną naukę Kościoła. No i wiadomo o kogo i o co chodzi. Tym samym wilk syty i owca cała.
xD.
Chodzę do tego kościoła i nic takiego nie miało miejsca. Ja na pewno takich zdarzeń nie zauważyłem, ani o nich nie słyszałem. Natomiast mogę stanowczo potwierdzić, że wolontariusze WOŚP równie w tym roku zbierali datki w okolicach tego kościoła.
Kościół i księża mają obowiązek mówić żeby nie glosowac na tych którzy chcą wprowadzić aborcję na życzenie, i vitro, urządzają marsze równości, lgbt, bo to są ciężkie grzechy
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!